آرشیو رده
فناوری نوین
چین در حال ساخت نیروگاه فضایی؛ گامی به سوی کاهش وابستگی به نفت
چین برنامهای جاهطلبانه برای مقابله با بحران انرژی جهانی و پایان دادن به وابستگی به سوختهای فسیلی اعلام کرده است: ساخت یک نیروگاه عظیم خورشیدی فضایی که قادر به جذب انرژی خورشیدی از فضا و انتقال آن به زمین خواهد بود؛ این پروژه شامل یک…
ورود ماهوارهها به شبکه موبایل 5G برای پوشش جهانی ارتباطات تلفن همراه
یک موسسه تحقیقاتی در آلمان موفق شده است با توسعه روشی نوآورانه، امکان ادغام ماهوارههای مختلف در شبکه 5G را فراهم کند.
ساخت پنل خورشیدی از خاک ماه
محققان با استفاده از نسخه مصنوعی گرد و غبار ماه، پنلهای خورشیدی فعالی ایجاد کردهاند که میتوانند برای تولید انرژی در یک پایگاه قمری آینده مورد استفاده قرار گیرند. این پنلها با ذوب کردن گرد و غبار ماه و ساخت سلولهای خورشیدی در محل، انرژی…
احیای دوران طلایی پروازهای مافوق صوت با کنکورد چینی
چین در سالهای اخیر به جمع کشورهایی پیوسته که در تلاش برای بازگرداندن دوران طلایی پروازهای مافوق صوت هستند؛ در همین راستا شرکت هوافضای تجاری چین، طرحهایی از هواپیما مافوق صوت C949 منتشر کرده که میتواند رقیبی جدی برای هواپیمای افسانهای…
شناسایی ماهوارهها از روی اثر انگشت نوری آنها
شرکت آمریکایی اسلینگشات با استفاده از هوش مصنوعی و دادههای فوتومتریک، روشی نوین برای شناسایی ماهوارهها در مدار زمین توسعه میدهد.
اکتشافات فضایی داده محور در عصر هوش مصنوعی
یکی از راههای حفظ رهبری در فضا بهعنوان یک حوزه حیاتی برای ماموریتها، تحقیقات علمی و امنیت ملی برای دولتها، دستیابی به برتری دادهای از طریق بهرهگیری از ابزارهای هوش مصنوعی مانند الگوریتمهای یادگیری ماشین در ماموریتهای فضایی است تا…
بهبود عملکرد تلسکوپهای فرابنفش فضایی با پوششهای اتمی
با توجه به اهمیت رصد نور ماورا بنفش در فضا، دانشمندان دستگاههای نوری با پوششهای نازک مهندسیشده در مقیاس اتمی ایجاد کردهاند. این پوششها برای حل مشکل تعامل فوتونها با مواد معمولی و بهبود عملکرد تلسکوپهای ماورا بنفش فضایی طراحی شدهاند.…
ابتکار جدید ناسا برای تصفیه آب مریخ
ناسا پروژهای جدید را برای تصفیه و قابل شرب کردن آب مریخ آغاز کرده که بر روی استفاده از یک بیوراکتور برای کاهش پرکلرات و تصفیه آب تمرکز دارد. هدف از این کار، آمادهسازی آب برای مصرف انسانی و همچنین پشتیبانی از ماموریتهای آینده رباتیک و…
تایرهایی برای فضا، نه زمین!
شرکت ژاپنی تولیدکننده تایر بریجستون، تایرهای خود را نه برای جادههای زمین، بلکه برای اکتشافات قمری و سازگار با سطح خشن و شرایط دشوار سطح ماه طراحی کرده است که یک کار بزرگ مهندسی محسوب میشود.
تلاش برای شکستن رکورد اسپیسایکس با پرتاب همزمان ۲۵۰ ماهواره
شرکت اسپینلانچ که یک سامانه سانتریفیوژی برای پرتاب ماهوارهها به فضا توسعه میدهد، برنامههای پرتاب جدید خود را اعلام کرده و قصد دارد برای پرتاب ماهوارهها از ماهوارهبرهای غیر معمول استفاده کند، نه سامانه نوآورانه سانتریفیوژ خود؛ این…
ساخت ماهوارههای نیروگاهی در فضا با استفاده از منابع ماه
ماهوارههای نیروگاهی خورشیدی به دلیل ابعاد بسیار بزرگ خود، هزینههای ساخت و پرتاب بسیار بالاتری نسبت به ماهوارههای معمولی دارند.
پیشرفت چین در فناوری موتورهای قابل بازیابی برای حاملهای فضایی
شرکت علوم و فناوری هوافضای چین اعلام کرد که شرکت تابعه تجاری آن با موفقیت سامانه پیشران مرحله دوم یک وسیله نقلیه فضایی قابل استفاده مجدد را آزمایش کرده است؛ این موفقیت، گامی مهم در توسعه فناوری موتورهای قابل استفاده مجدد در بخش فضایی تجاری…
ساخت ناو ماهوارهبر مداری برای نیروی فضایی آمریکا
در سالهای اخیر، ارتش آمریکا توجه ویژهای به مفهوم پرتاب تاکتیکی واکنشی داشته است. این ایده اساسا بدین معنی است که اگر تهدید ناگهانی و غیرمنتظرهای در فضا رخ دهد - مثلا دشمن یک ماهواره دفاعی ملی حیاتی را نابود کند - ارتش میتواند به سرعت یک…
تامین انرژی ماهوارههای مجهز به هوش مصنوعی
یک شرکت هندی قصد دارد فناوری همجوشی سرد اختصاصی خود را برای تامین انرژی ماهوارههای مجهز به هوش مصنوعی آزمایش کند؛ این فناوری میتواند به طور قابل توجهی طول عمر و قابلیتهای ماهوارهها را افزایش دهد و به تحقیقات و کاربردهای فضایی کمک کند؛…
مطالعه الکتروجتهای شفقی با سه ماهواره کوچک
ماموریت EZIE ناسا با هدف بررسی جتهای الکتریکی شفق قطبی با استفاده از سه ماهواره کوچک آغاز میشود. این ماموریت که کاوشگر تصویربرداری زیمان جریانهای الکتریکی نامیده میشود، برای درک بهتر جهان طراحی شده است. دادههای جمعآوری شده توسط EZIE…
توسعه ماهوارهبر فضایی جدید روسیه
در هفته گذشته، روسیه پس از آغاز آزمایشهای ماهوارهبر فضایی استارت-۱ام که بر اساس موشک بالستیک قارهپیمای توبول-ام ساخته شده، اعلام کرد اولین پرتاب این نوع ماهوارهبر برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است. متخصصان فضایی روسیه در حال حاضر در حال…
توسعه اولین سامانه الکترومغناطیسی برای پرتاب ماهوارهبرها در چین
شرکت چینی گلکتیک انرژی قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ از اولین سکوی پرتاب ماهوارهبر مغناطیسی جهان رونمایی کند؛ این پروژه با همکاری مراکز تحقیقاتی دولتی در استان سیچوان و همچنین شرکت صنایع علوم و فناوری هوافضای چین در حال اجراست؛ این پیشرفت، گامی مهم…
ماهوارههای بازگشتپذیر به میدان میآیند
شرکت آمریکایی ردیتوس اسپیس قصد دارد طی همکاری با شرکت هلندی-نیوزیلندی داون ایروسپیس از طریق یک کپسول بازگشت قابل استفاده مجدد، امکان دسترسی پایدار به فضا و بازگشت از آن را فراهم کند.
آمادهسازی اولین ماموریت خصوصی برای سفر به سیاره زهره
اولین ماموریت خصوصی به سیاره زهره که قرار است در سال ۲۰۲۶ پرتاب شود، در مرحله آمادهسازی و مونتاژ قرار دارد. ماموریت فضایی خصوصی به زهره، برای جستجوی شواهدی از ترکیبات آلی در لایه ابر سیاره، در حال آماده سازی است تا شرایط جهنمی این سیاره…
اولین دریافت سیگنال GPS و گالیله در سطح ماه
ناسا و آژانس فضایی ایتالیا برای نخستین بار موفق به دریافت و ردیابی سیگنالهای GNSS در سطح ماه شدهاند؛ این دستاورد از طریق آزمایش گیرنده GNSS قمری (LuGRE) به دست آمده و نشاندهنده این است که فناوری ناوبری مبتنی بر زمین میتواند به اعماق فضا…
ترفند دانشمندان برای افزایش دقت ناوبری ماهوارهای در محیطهای شهری
یک روش جدید موقعیتیابی مبتنی بر گوشی هوشمند در سامانههای ناوبری ماهوارهای جهانی برای غلبه بر چالشهای مربوط به محیطهای پرتراکم شهری توسعه یافته است.
ماهوارهبر هستهای میتواند زمان سفر به مریخ را نصف کند
شرکت بریتانیایی پولسار فیوژن به تازگی از یک ماهوارهبر همجوشی هستهای رونمایی کرده که میتواند زمان سفر به مریخ را تا ۵۰ درصد نسبت به زمان فعلی کاهش دهد. دانشمندان از دهه ۱۹۵۰ روی ماهوارهبر هستهای کار میکنند.
نوکیا 4G را به سطح ماه میآورد!
نوکیا به همراه شرکت آمریکایی اینتویتیو ماشینز در حال راهاندازی یک شبکه 4G برای ایجاد ارتباطات پایدار در ماه است؛ این شبکه به عنوان بخشی از پروژههای ناسا و تلاشها برای کاوش و سکونت در ماه طراحی شده و شامل سامانه ارتباطی ویژهای است که با…
هواپیمای هایپرسونیک آلمان در مرز فضا
شرکت هوافضای POLARIS Spaceplanes مستقر در آلمان، اخیرا با دفتر فدرال تجهیزات، فناوری اطلاعات و پشتیبانی خدمات بوندسور قراردادی در راستای طراحی یک وسیله نقلیه تحقیقاتی هایپرسونیک با قابلیت استفاده مجدد را به امضا رسانده است.
فضاپیمای استارشیپ برای دومین بار متوالی بر فرار زمین منفجر شد
فضاپیمای استارشیپ متعلق به شرکت آمریکایی اسپیسایکس، عصر پنجشنبه ۱۸اسفند۱۴۰۳ در هشتمین پرواز آزمایشی خود و برای دومین بار متوالی در فضا منفجر و انفجار آن باعث ایجاد اختلال در ترافیک هوایی ایالت فلوریدای آمریکا شد؛ این حادثه مشابه با انفجار…