ناسا با عملیات جاسوسی فناوری به ماه رسید؟

در پی رقابت فضایی شدیدی که بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق در اواخر سال ۱۹۵۰ و طی دهه ۱۹۶۰ شکل گرفته بود، هر دو کشور تلاش میکردند تا با نشان دادن تواناییهای فنی و نظامی خود بر جهان تاثیر بگذارند؛ در همین راستا، سازمان سیآیای با انجام یک ماموریت مخفیانه به راز موفقیت کاوشگر لونا ۲ در فرود بر سطح ماه پی ببرد.
اتحاد جماهیر شوروی قصد داشت یک کاوشگر را روی قمر زمین فرود بیاورد و با برافراشتن پرچم خود روی سطح ماه، یک ضربه سیاسی را به آمریکا وارد کند. در ۱۳سپتامبر۱۹۵۹ اتحاد جماهیر شوروی با کاوشگر لونا ۲ (Luna 2) به این هدف دست یافت.
اقدام مخفیانه توسط سیآیای به عنوان یک عملیات جاسوسی
آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا یا سیآیای (CIA) برای به دست آوردن اطلاعات درباره چگونگی ساخت تجهیزات کاوشگر لونا ۲، یک کار جاسوسی مخفی را طی یک نمایشگاه برگزار شده در شوروی در سال ۱۹۵۹ انجام داد. ماموریت یک شبه سیآیای شامل بررسی سختافزار فضایی شوروی بود که به عنوان بخشی از نمایشگاه برای تبلیغ دستاوردهای صنعتی و اقتصادی آن عرضه میشد.

این اقدام مخفیانه توسط سیآیای به تفصیل شرح داده شده است؛ گروهی از ماموران سیآیای به مدت ۲۴ ساعت بدون محدودیت به یک سامانه کاملا عملیاتی قابل مقایسه با لونا ۲ دسترسی پیدا کردند که معلوم شد ماکت نیست؛ بنابراین آنها پیش از قرار دادن اجزا در جای خود، از همه قطعات جدا شده عکس گرفتند و اطلاعات ارزشمندی را درباره طراحی و قابلیتهای آن به دست آوردند.