آرشیو

مقاله

اکتشافات فضایی داده محور در عصر هوش مصنوعی

یکی از راه‌های حفظ رهبری در فضا به‌عنوان یک حوزه حیاتی برای ماموریت‌ها، تحقیقات علمی و امنیت ملی برای دولت‌ها، دستیابی به برتری داده‌ای از طریق بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی مانند الگوریتم‌های یادگیری ماشین در ماموریت‌های فضایی است تا…

نیروهای بنیادی چیست؟

‍شاید شنیده باشید که چهار نیروی بنیادین در طبیعت وجود دارد، اما آیا نیروها واقعی هستند؟ نیروهای بنیادی، واقعیت دارند و مسئول تمام مشاهدات نیروها در طبیعت هستند. این چهار نیرو عبارتند از گرانش، نیروی الکترومغناطیسی، نیروی هسته‌ای ضعیف و…

راهنمای رصد آسمان شب در دل آلودگی نوری شهرها

آلودگی نوری در شهرها و شهرک‌ها، تماشای آسمان شب را بسیار دشوار کرده و این تجربه را تا حد زیادی از شهرنشینان گرفته است؛ با این حال، هنوز هم می‌توانید کارهایی انجام دهید تا اجرام آسمانی را در شهر مشاهده کنید و با دنیای نجوم ارتباط برقرار…

ماموریت اسفرکس برای کشف منشا انفجار در نظریه بیگ‌بنگ

تلسکوپ فضایی اسفرکس ناسا به دنبال پاسخ به این سوال بزرگ است که جهان چگونه به وجود آمده است؛ این تلسکوپ با مصرف انرژی کمتر از یخچال به بررسی منشا جهان و جمع‌آوری داده‌ها در مورد انبساط اولیه آن می‌پردازد؛ هدف اصلی، درک چگونگی شکل‌گیری جهان و…

۷ ماموریت فضایی که آینده اکتشافات ناسا را رقم می‌زنند

آکادمی‌های ملی علوم، مهندسی و پزشکی به تازگی زمینه‌های علمی پیشنهادی خود را برای پنجمین ماموریت نیو فرانتیرز ناسا منتشر کرده‌اند که اولویت‌های کلیدی را توضیح می‌دهند و نگاهی به آینده اکتشافات فضایی می‌اندازند.

خورشید چیست؟ همه چیز درباره تنها ستاره منظومه شمسی

خورشید یک ستاره کوتوله زرد ۴.۵ میلیارد ساله، یک گوی درخشان و داغ از هیدروژن و هلیوم است که در مرکز منظومه شمسی قرار دارد. این ستاره در فاصله‌ای حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر از زمین واقع شده و تنها ستاره منظومه شمسی ماست.