تماشای بهترین تصاویر ارسالی تلسکوپ فضایی جیمز وب

0 164

پس از آغاز خدمات‌رسانی تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا تا اکنون، جهان شاهد تصاویر خیره‌کننده‌ بسیاری از این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری است که نقش موثری در بالاتر بردن دانش نجومی دارد. تعدادی از بهترین تصاویر ارسالی جیمز وب را در ادامه مشاهده می‌کنید.

سحابی ستون‌های آفرینش

یکی از نخستین تصاویری که تلسکوپ فضایی جیمز وب به زمین ارسال کرد، سحابی ستون‌های آفرینش (Pillars of Creation) بود. توانایی‌ جیمز وب به نفوذ در گرد و غبار کیهانی توانست درک انسان از فضای عمیق را تغییر دهد.

ستون‌های آفرینش
ستون‌های آفرینش

ستون‌های آفرینش که از جذاب‌ترین اهداف برای تلسکوپ‌های فضایی در طول تاریخ هستند از گازهای میان اختری و ذرات کیهانی تشکیل شده‌اند و در فاصله ۷ هزار سال نوری از زمین قرار دارند.

کهکشان چرخ گاری

تصویر کهکشان چرخ گاری (Cartwheel Galaxy) که با استفاده از دوربین‌های فرو سرخ نزدیک (NIRCam) و فرو سرخ میانی (MIRI) تلسکوپ وب گرفته‌ شده، یکی از زیباترین تصاویر بصری این تلسکوپ به‌ حساب می‌آید.

کهکشان چرخ گاری
کهکشان چرخ گاری

این کهکشان بی‌نظم، اطلاعات جدیدی درباره تشکیل ستارگان، سیاهچاله‌ها (Black holes) و تغییرات آن‌ها در طول میلیاردها سال را در اختیار دانشمندان قرار داده است.

کهکشان شبح

این تصویر شگفت‌انگیز که با ابزار فرو سرخ میانی گرفته شده، قلب کهکشان مسیه ۷۴ (Messier 74) معروف به کهکشان شبح (Phantom Galaxy) را نشان می‌دهد.

کهکشان شبح
کهکشان مسیه ۷۴ یا کهکشان شبح

وضوح بی‌سابقه تلسکوپ وب، گاز، غبار و همچنین خوشه ستاره‌ هسته‌ای در مرکز کهکشان را با جزئیات چشمگیری را نشان می‌دهد. این منطقه که ۳۲ میلیون سال نوری دورتر قرار دارد، گنجینه‌ای از داده‌ها محسوب می‌شود.

سحابی کارینا

زایشگاه ستاره‌ای درخشان و زیبا با نام سحابی کارینا (Carina Nebula) که به عنوان صخره‌های کیهانی (Cosmic Rocks) هم شناخته می‌شود.

سحابی کارینا
سحابی کارینا

سحابی کارینا یکی از ۵ هدف نخست تلسکوپ وب بوده است که هرگز تا پیش از این توانایی مشاهده داخل این چشم‌انداز غبارآلود کیهانی وجود نداشت.

سحابی حلقه جنوبی

سحابی حلقه جنوبی (The Southern Ring) که به آن هشت انفجار (eight explosions) هم می‌گویند، یک سحابی سیاره‌ای درخشان است که در صورت فلکی ولا (Vela) قرار دارد.

سحابی حلقه جنوبی
سحابی حلقه جنوبی

سحابی حلقه جنوبی حدود ۲ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.

سیاره مشتری

اگرچه تلسکوپ وب برای مشاهده فاصله‌های بسیار دور ساخته شده است، اما می‌تواند به اجسامی بسیار نزدیک‌تر مانند نپتون (Neptune) و زحل (Saturn) نیز نگاه کند.

سیاره مشتری
سیاره مشتری

این تصویر سیاره گازی مشتری (Jupiter) را با جزئیات چشمگیری نشان می‌دهد.

منبع hamshahrionline
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=82343
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها