تحول در کیهان‌شناسی با پردازش داده‌های فضایی توسط هوش مصنوعی

0 45
ستاره‌شناسان پردازش مقادیر عظیمی از داده‌های کیهان‌شناسی را به هوش مصنوعی سپرده‌اند. سالانه ۳۰۰ پتابایت داده فضایی وجود دارد که نیازمند طراحی الگوریتم‌های ویژه غربال کردن و شناسایی الگو‌های درون این داده‌های عظیم است.

در پاسخ به این نیاز، طرحی ابتکاری به نام استرو‌ای آی (Astro AI) برای ایجاد پلی بین علوم کامپیوتر و نجوم در حال ظهور است. این طرح در تلاش است موانع زبانی ذاتی بین این دو حوزه را رفع کند و هدف آن شناسایی اهداف مشترک، ایجاد کانال‌های ارتباطی موثر و تقویت همکاری بین‌رشته‌ای است.

هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل نور ستارگانی که از اتمسفر سیاره‌های فراخورشیدی می‌گذرند، نیز بسیار مفید است. با توجه به افزایش تعداد سیاره‌های فراخورشیدی کشف شده در آینده، تقاضا برای روش‌های کارآمد برای استخراج ترکیب مولکولی از داده‌های طیفی وجود خواهد داشت. در حال حاضر، این فرآیند می‌تواند زمان‌بر باشد، به‌ویژه زمانی که ستاره‌شناسان خواهان گسترش جست‌وجوی خود برای نشانه‌های وجود حیات، در سیاره‌های دوردست باشند.

کمک هوش مصنوعی به جستجوی نشانه‌های حیات در فراسوی زمین

در پاسخ به این چالش، محققان برای ساختن یک مدل یادگیری ماشینی که قادر به استخراج موثر ترکیب مولکولی از داده‌های طیفی است، همکاری کرده‌اند که سرعت و ظرفیت هوش مصنوعی را برای ساده‌سازی این فرآیند حتی با ادامه رشد حجم داده‌ها نشان می‌دهد.

محققان در تلاش برای استفاده از هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل داده‌های طیفی هستند
محققان در تلاش برای استفاده از هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل داده‌های طیفی هستند.

به طور کلی، انتظار می‌رود استفاده از هوش مصنوعی در نجوم برای پردازش و تجزیه و تحلیل در این حوزه، ما را با حجم بی‌سابقه‌ای از داده‌های فضایی روبه‌رو خواهد کرد و انقلابی در درک ما از کیهان ایجاد می‌کند.

منبع ana
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=78683
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها