تصویر نجومی روز ناسا

این صفحه از api ناسا برای نمایش عکس نجومی روز استفاده می‌کند. توسط هی کد

وب سایت APOD چیست؟

تصویر نجومی روز (APOD) وب‌سایتی است که توسط سایت ناسا و دانشگاه فناوری میشیگان (Michigan Technological University) آمریکا ارائه شده است. در این وب‌سایت به صورت روزانه یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان قرار می‌گیرد و در ادامه آن یک ستاره‌شناس یا منجم حرفه‌ای درباره آن عکس توضیحات مختصری ارائه می‌دهد. این عکس هر روز تغییر می‌کند و با عکس جدید جایگزین می‌شود.

در همین رابطه بخوانید: آموزش عکاسی نجومی

عکاسی نجومی آماتوری ستارگان سیاره ها

تاریخچه وب سایت APOD

این وب‌سایت برای اولین بار توسط رابرت جی. نمیرف (Robert J. Nemiroff) و جری تی. بونل (Jerry T. Bonnell) در ۱۶ژوئن۱۹۹۵ راه‌اندازی شد. زمانی که وب‌سایت ای پی او دی شروع به کار کرد، در روزهای اول تنها ۱۴ بازدید کننده داشت، اما امروزه میزان بازدید آن بیش از یک بیلیون است. وب سایت ای پی او دی در سال ۱۹۹۶ در جلسه انجمن نجوم آمریکا (American Astronomical Society) ارائه شد. این گروه در سال ۲۰۰۱ جایزه علمی آمریکا/دانشکده فنی را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۲ این وب‌سایت در مصاحبه‌ای با سی ان ان در صبح شنبه معرفی شد. در سال ۲۰۰۳ دو نویسنده کتابی تحت عنوان جهان: ۳۶۵ روز (The Universe: 365 Days) منتشر کردند. کتابی با جلد سخت که شامل مجموعه‌ای از بهترین تصاویر ای پی او دی است. رابرت جی. نمیرف و جری تی. بونل جایزه کلومکه رابرتس (Klumpke-Roberts) ۲۰۱۵ را دریافت کردند. این جایزه برای فعالیت‌های برجسته آ‌ن‌ها و قدردانی از زحماتشان برای وب‌سایت APOD بود. جالب است بدانید که این وب‌سایت ۲۱ زبان خارجی را پشتیبانی می‌کند.
عکاسی نجومی

محتوای وب‌سایت APOD

تصویری که هر روز در این سایت به نمایش درمی‌آید لزوما با رویدادی آسمانی در همان روز مطابقت ندارد و گاهی اوقات از تصاویر نجومی تکراری استفاده می‌شود. با این حال تصاویر و توضیحات ارائه‌شده اغلب مربوط به وقایع جاری و مرتبط با اکتشافات فضایی جدید هستند. در اکثر مواقع لینک‌های دیگری هم به متن اضافه می‌شود که خواننده می‌تواند برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاهده تصاویر مرتبط دیگر از آن‌ها استفاده کند.

در همین رابطه بخوانید: بهترین عکاسان نجومی

عکس‌ها و تصاویری که در این وب‌سایت قرار می‌گیرند شامل تصاویری است که با نورهای مرئی گرفته شده‌اند. در وبسایت APOD همچنین تصاویری تهیه‌شده با طول موج‌های نامرئی، انیمیشن‌های مختلف، فیلم‌های ضبط‌شده یا ساخته‌شده توسط محققان یا هنرمندان، تصاویر زیبا و هنری یا میکروگراف‌های مربوط به فضا و کیهان‌شناسی قرار می‌گیرد. این وب‌سایت امکانی را برای مخاطبان خود قرار داده است تا آن‌ها بتوانند عکس‌هایی را که از ابتدا یعنی در ژوئن۱۹۹۵ در این وب‌سایت قرار داده شده است، در قسمت آرشیو عکس‌ها مشاهده کنند. پس نه تنها عکس‌های روز، بلکه عکس‌هایی که از گذشته تاکنون در این وب‌سایت قرار گرفته است با تمام توضیحات آن برای مراجعه‌کنندگان وب‌سایت مذکور قابل مشاهده است. این ابتکار عمل مورد حمایت ناسا، بنیاد علوم ملی (National Science Foundation) و دانشگاه فناوری میشیگان قرار گرفته است. جالب است بدانید که همه این عکس‌ها توسط ناسا گرفته نشده‌اند و در برخی موارد بعضی از آن‌ها به وسیله افراد یا سازمان‌های خارج از ناسا نگاشته می‌شوند (برخلاف بسیاری دیگر از گالری‌های تصاویر ناسا که خود مسئولیت تولید محتوای کامل آن‌ها را بر عهده دارد).