چین با توجه به اقدامات اخیر خود، ظاهرا جدیدترین میدان نبرد را «فضای نزدیک زمین» یعنی ارتفاع بین ۱۲ تا ۶۰ مایلی بالای سطح زمین یافته است و قصد دارد بر آن تسلط یابد.
فناوریها و سامانههای «خدماترسانی، مونتاژ و ساخت قطعات در فضا» (ISAM) مدتهاست که مورد توجه سازمانهای و شرکتهای خصوصی قرار گرفته است. به عقیده کارشناسان، ISAM قابلیت این را دارد تا ضمن متحول کردن معماریهای فضایی، مزایای بسیاری را برای…
سال ۱۴۰۰ را از نظر رویدادهای فضایی، چه در داخل کشور و چه در سراسر جهان، میتوان سالی پربار دانست. در ایران در آخرین روزهای سال سپاه پاسداران دومین ماهواره نظامی با نام نور-۲ را به وسیله ماهوارهبر قاصد در مدار زمین قرار داد. به علاوه،…
در پی تقاضای وزیر تحول دیجیتال اوکراین برای برخورداری کشورش از اینترنت ماهوارهای استارلینک شرکت اسپیسایکس، ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، به سرعت به درخواست او پاسخ داد و محمولهای از تجهیزات مخصوص دریافت این اینترنت را به اوکراین فرستاد.…
ناسا و سازمانهای فضایی دیگر، بعد از پرتاب بزرگترین تلسکوپ فضایی دنیا بهنام جیمز وب (James Webb) دیگر چه برنامههایی برای کاوش در فضا دارند؟
پنج ماموریت مهم آینده آنها را در ادامه میخوانیم.
روسیه و هند در گذشته همکاریهای فضایی مختلفی داشتهاند که شامل پرتاب چند ماهواره اول هند توسط اتحاد جماهیر شوروی، حضور راکش شارما (Rakesh Sharma)، فضانورد این کشور، در ماموریت سرنشیندار شوروی و همچنین فروش موتورهای برودتی روسیه برای…
روسیه در ۱۵نوامبر۲۰۲۱ یکی از ماهوارههای قدیمی خود را بهوسیله موشکی که از زمین پرتاب شد، از بین برد و در نتیجه آن زبالههای فضایی زیادی ایجاد شدند؛ قطعاتی در فضا که تهدیدی برای ماهوارهها، فضاپیماها و همچنین ایستگاه فضایی بینالمللی محسوب…