آرشیو رده
فناوری
سرمایهگذاری ۱.۱ میلیارد دلاری اپل در سرویس ماهوارهای گلوبالاستار
شرکت اپل در یک حرکت راهبردی، ۱.۱ میلیارد دلار در شرکت خدمات ماهوارهای آمریکایی گلوبالاستار سرمایهگذاری کرده است. این سرمایهگذاری با هدف توسعه و بهبود زیرساختهای ماهوارهای گلوبالاستار و ارتقا خدمات پیامرسانی اضطراری اپل انجام شده است…
ظرفیت پرتاب، چالش اصلی رقیب چینی استارلینک
چین به تازگی دومین مجموعه از ماهوارههای G60 را به فضا پرتاب کرده تا به رقابت با سامانه استارلینک بپردازد. این پرتاب شامل ۱۸ ماهواره بود که توسط ماهوارهبر لانگ مارچ-۶ای از مرکز تایوان به مدار فرستاده شدند. با این حال، این پروژه ممکن است با…
ردیابی جنگندههای پنهانکار با رادار ماهوارهای چینی
یک رادار جدید که توسط دانشمندان چینی در حال توسعه است، میتواند با استفاده از سیگنالهای سامانه ناوبری بیدو، جنگندههای پنهانکار F-22 ایالات متحده را شناسایی و ردیابی کند. این رادار با استفاده از یک آنتن دریافت ساده، هزینه کمی دارد و…
آزمایش موفقیتآمیز مدلهای بزرگ هوش مصنوعی توسط ماهواره چینی
ماهواره جدید یک شرکت چینی فناوری اینترنت ماهوارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، به طور موفقیتآمیزی آزمایشهای فنی مدلهای بزرگ هوش مصنوعی را در حین عملیات مداری انجام داده است؛ این ماهواره، ۱۳ آزمایش را از ۲۵سپتامبر تا ۵اکتبر۲۰۲۴ انجام داده که…
بادهای خورشیدی آب تولید میکنند
تحقیقات جدید نشان میدهد بادهای خورشیدی میتوانند یکی از سرچشمههای آب در منظومه شمسی باشند. طبق تحقیقات جدید به علت اینکه قدمت آب موجود در اقیانوسها از عمر سیاره زمین بیشتر است، دانشمندان مدت هاست به دنبال منشا آب روی زمین هستند.
۷ مورد از عجیبترین اکتشافات فضایی
در جهان، جاهای عجیبی وجود دارد که قوانین علمی در آنجا به چالش کشیده میشوند و زمان معنای عادی خود را از دست میدهد. این مکانها شامل انواع ستارهها و سیارهها غیرمعمول میشوند که ویژگیهای عجیبی دارند؛ به عنوان مثال، ستارهها یا سیاهچالهها…
نقاط سبز مرموز در مریخ، کشف جدید مریخنورد استقامت
مریخنورد استقامت ناسا به صورت تصادفی با راز جدیدی در مریخ برخورد کرد و طی اکتشاف در جنوب مریخ، منطقهای را پیدا کرد که در آن صخرهها قرمز رنگ بودند. مریخنورد استقامت پس از رسیدن به این منطقه، عملیات اکتشافی خود را آغاز کرد و با استفاده…
شاید حیات بیگانه به سیاره نیاز نداشته باشد
طبق تحقیقات اخیر دانشمندان دانشگاه هاروارد و دانشگاه ادینبرو، ممکن است زندگی فرازمینی به سیاره برای بقا نیاز نداشته باشد؛ این موضوع میتواند به طراحی زیستگاههای آینده انسان در فضا کمک کنند تا به جای استفاده از فلز و تامین منابع از زمین، از…
برنامه جدید هند برای احداث ایستگاه فضایی بومی
سازمان تحقیقات فضایی هند از برنامه خود برای ساخت ایستگاه فضایی بومی این کشور با نام بهاراتیا آنتاریکش خبر داد؛ این ایستگاه چند پودمانی، این ایستگاه چند فاز هماکنون در مرحله طراحی مفهومی قرار دارد و سازمان فضایی هند، در حال بررسی جزئیات…
کشف اولین سامانه سهتایی شامل یک سیاهچاله و دو ستاره
دانشمندان متوجه شدند، یک سامانه سهتایی در فاصله ۷۸۰۰ سال نوری از زمین، وجود دارد که شامل دو ستاره میباشد و به دور سیاهچاله V404 ماکیان در حال چرخش هستند؛ به باور اخترشناسان، سیاهچالهها از انفجارهای ابرنواختری ایجاد میشوند، اما این…
نظریه تازه درباره چگونگی پایان دنیا
تحقیقات جدید نشان میدهد انرژی تاریک هولوگرافیک میتواند به توقف گسترش جهان منجر شود و احتمالا باعث فروپاشی و انقراض تمام ستارگان شود. به گفته محققان، این شکل فرضی انرژی تاریک ممکن است به سرنوشت تلخی برای کیهان، یعنی یخزدگی طولانی منجر…
نقش فناوری ماهوارهای برای حل بحران مواد مغذی در جهان
طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه توئنته و شورای ملی تحقیقات ایتالیا، ماهوارهها میتوانند ترکیب مواد مغذی محصولات را تحلیل کنند؛ بنابراین در کشاورزی نسل آینده میتوان با استفاده از فناوری ماهوارهای برای حل بحران مواد مغذی در جهان کمک…
هتلی مجلل در فضا در آستانه پرتاب قرار گرفت
هیون-۱ به عنوان یک هتل کپسولی طراحی شده و قرار است توسط فضاپیمای دراگون شرکت اسپیسایکس در سال ۲۰۲۵ به مداری پایین زمین منتقل شود؛ این فضاپیما قادر به حمل حداکثر ۷ مسافر به مدار زمین و حتی فراتر از آن میباشد که به عنوان یک پلتفرم تحقیقاتی…
فضا در تسخیر فناوری نانو
فناوری نانو در صنعت فضایی به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد نانو مواد و قابلیتهای پیشرفتهای که ارائه میدهد، نقشی حیاتی دارد؛ این کاربردها به بهبود کارایی، کاهش وزن، افزایش مقاومت و دوام مواد و همچنین بهینهسازی عملکرد سامانهها منجر…
مهمترین پرتابهای ماهواره در تاریخ بشر
طی کمتر از یک دهه گذشته، بشر فضا را به تسخیر خود درآورده و تا به امروز حدود ۱۰ هزار ماهواره را در مدار زمین قرار داده است؛ برخی از این ماهوارهها، نقاط عطفی برای نجوم و مهندسی شناخته میشوند و تاثیرات قابل توجهی بر علم و فناوری داشتند که به…
رونمایی از تلسکوپ جدید ناسا برای شناسایی امواج گرانشی سیاهچالهها
ناسا، نمونه اولیه تلسکوپ جدیدی را که قادر به تشخیص امواج گرانشی ناشی از برخورد سیاهچالهها است، به نمایش گذاشت؛ این تلسکوپ بخشی از ماموریت آنتن فضایی تداخلسنج لیزری است که توسط آژانس فضایی اروپا با همکاری ناسا هدایت میشود.
شهابسنگها از کجا به طرف زمین میآیند؟
محققان توانستند خاستگاه ۹۰ درصد شهابسنگها را شناسایی کنند؛ در نتیجه، آنها میتوانند سیارکها را که تهدیدی برای زمین هستند در ابعاد و مقیاس کیلومتری ردیابی کنند.
ارائه اینترنت استارلینک برای اولین بار در پرواز هواپیمایی قطر
برای اولین بار، اینترنت استارلینک در پرواز بوئینگ ۷۷۷ قطر ایرویز، توسط شرکت اسپیسایکس ارائه شد؛ این خدمت به آنها امکان ارتباط Wi-Fi با سرعت بالا و تاخیر کم را در حین پرواز میدهد؛ براساس بیانیه شرکت هواپیمایی قطر، این شرکت همه ناوگان ۷۷۷…
دانشمند ایرانی ناسا در جستجوی حیات بیگانه با هوش مصنوعی
به اعتقاد حامد ولیزادگان، دانشمند فعال در زمینه یادگیری ماشین در ناسا، بهرهگیری از هوش مصنوعی میتواند سرعت پیدا کردن حیات بیگانه در میان میلیاردها سیاره را افزایش دهد؛ او الگوریتمی با نام اکسوماینر را برای بررسی تصاویر عروق خونی در شبکیه…
انفجار ماهواره مخابراتی ساخت بوئینگ در مدار زمین
یک ماهواره ساخت شرکت بوئینگ، متعلق به شرکت مخابراتی اینتلست در مدار زمین آهنگ منفجر شده است؛ این ماهواره به طور کامل از بین رفته است و حداقل ۲۰ قطعه بزرگ از آن در مدار زمین در حال گردش هستند که این وضعیت میتواند برای سایر ماهوارهها و…
شهرداری تهران از استارتاپ فضایی تیزنگر شکایت کرد
یاسر عشورزاده، مدیرعامل و بنیانگذار استارتاپ فضایی تیزنگر، به دلیل انتشار اطلاعاتی درباره تغییرات پوشش گیاهی تهران به دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۱ به عنوان مطلع احضار شد؛ این استارتاپ فضا پایه در زمینه سنجش از راه دور فعالیت میکند.
چین و پرتاب ماهوارههای کوانتومی جدید
چین برای سال ۲۰۲۵، پرتاب دو الی سه ماهواره کوانتومی جدید را به مدار پایین زمین برنامهریزی کرده است؛ همچنین آکادمی علوم چین اعلام کرد که این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۷ یک ماهواره کوانتومی دیگر را به مدار میانی زمین ارسال کند. بر همین اساس،…
احتمال کشف اولین ماه در خارج از منظومه شمسی
تحقیقات جدید نشان میدهد احتمال وجود قمر مشابه آیو اطراف سیاره فراخورشیدی WASP-49b به شدت افزایش یافته است. ماموریتهای ویجر، به سوی لایههای بیرونی منظومه شمسی برای مطالعه سیارههای غولپیکر، تنوع و جذابیت قمرهای در حال گردش به دور این…
کمک سنجش از دور به درک رفتار رودخانهها
از سال ۱۹۵۳، معادلهای به نام هندسه هیدرولیکی برای توضیح رابطه بین عرض، عمق، سرعت و دبی آبی که از کانال رودخانه میگذرد، استفاده میشود.
رونمایی از پهپاد ۶ تنی چین
چین به تازگی از یک پهپاد تیلتروتوری با وزن ۶ تن و برد پروازی بالا، رونمایی کرده است؛ تیلتروتور نوعی هواپیمای عمودپرواز است که با یک یا چند چرخانه که تا حدود ۹۰ درجه دوران میکنند، از زمین برمیخیزد؛ این پهپاد با استفاده از فناوری ترکیبی…