آرشیو رده

فناوری

اکسیژن «اروپا» خیلی کم است

ماموریت «جونو» ناسا، محاسبات جدیدی را در مورد اکسیژن تولیدشده در قمر «اروپا» انجام داده و میزان اکسیژن را کمتر از نتیجه پژوهش‌های پیشین برآورد کرده است.

تغییرات شگفت‌انگیز خورشید در ۲ سال گذشته

از سال ۱۸۴۳ که ساموئل هاینریش شوابه (Samuel Heinrich Schwabe) ۱۷ سال را صرف مشاهده تغییرات لکه‌های خورشیدی کرد، چرخه خورشیدی به‌خوبی درک شده است. از آن زمان به بعد، ما به‌طور مرتب هر یازده سال یک بار جریان جزر و مد لکه‌های خورشیدی را مشاهده…

دانشمندان در جست‌وجوی سیاره نهم منظومه شمسی

مطالعه تازه‌ای که توسط دکتر مایک براون (Mike Brown)، استاد اخترشناسی موسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech) رهبری شده، به جست‌وجوی یک سیاره گمشده در منظومه شمسی پرداخته است. گمان می‌رود این سیاره فرضی که سیاره نهم یا ایکس نامیده می‌شود، جایی…

آیا خرس‌های آبی که به ماه رفته بودند زنده‌اند؟

خرس‌های آبی‌ای که سال ۲۰۱۹ به همراه یک کاوشگر فضایی روی ماه فرود آمدند، توانایی لازم را برای تحمل شرایط ناملایم آب‌وهوایی دارند؛ اما برخی دانشمندان معتقدند این موجودات احتمالا از شرایط ماه جان سالم به در نبرده‌اند.

اولین فرود نرم یک فضاپیمای خصوصی بر روی ماه

فضاپیمای اودیسئوس شرکت آمریکایی اینتوئتیو مشینز ۲۲فوریه در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمد و بدین ترتیب اولین فرود نرم یک فضاپیمای خصوصی بر روی ماه و همچنین فرود یک سفینه فضایی آمریکایی را بعد از حدود ۵۰ سال رقم زد.

یک ماهواره چوبی به فضا فرستاده می‌شود

دانشمندان ژاپنی یکی از غیرمعمول‌ترین فضاپیماهای جهان را از جنس چوب ساخته‌اند. کاوشگر LignoSat از چوب ماگنولیا ساخته شده است که در آزمایش‌های انجام‌شده در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) مشخص شد در برابر ترک خوردگی پایدار و مقاوم است. اکنون…

ماهواره پارس ۱ آماده پرتاب به فضا

ماهواره پارس ۱ جزو کلاس ماهواره‌های تصویربرداری و سنجشی است و قابلیت تصویربرداری از ۹۵ درصد اراضی ایران در کمتر از ۱۰۰ روز را دارد! این ماهواره با جرم کمتر از ۱۵۰ کیلوگرم توسط پرتابگر سیمرغ در مدار با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر تزریق می‌شود.

رصد شکوفایی جلبکی با ماهواره پیس

ناسا (NASA) فضاپیمای جدیدی را به فضا پرتاب کرده است که زمین را رصد خواهد کرد. ماهواره پیس (Pace) که روی موشک اسپیس‌ایکس (Space X) حمل شد اقیانوس‌ها و اتمسفر سیاره را بررسی خواهد کرد تا به دانش اقلیمی کمک کند.

قمر مریخ از مقابل خورشید گذشت

تصاویر قمر سیاره مریخ با نام فوبوس (Phobos) که از مقابل خورشید گذشت روز هشتم فوریه در دوربین مریخ‌نورد استقامت (Perseverance) ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضا ناسا (NASA) ثبت شد.

آزمایش آنتن هیبریدی با کاربرد دوگانه برای ارتباطات فضایی لیزری و رادیویی

ناسا برای برقراری ارتباطات پرسرعت با مأموریت‌های فضایی دوردست در حال آزمایش یک آنتن بشقاب هیبریدی غول‌پیکر است که می‌تواند سیگنال‌های رادیویی و لیزری را به صدها میلیون مایل دورتر در فضا بفرستد و دریافت کند.