حق الامتياز و تسهيم درآمد اپراتور ماهواره ای در هيئت دولت تصويب شد

0 505

بر اساس مطالعات انجام‌گرفته توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، حق الامتياز و تسهيم درآمد اپراتور ماهواره‌ای و كليات چارچوب حاكم بر صدور پروانه اپراتور ماهواره‌ای در كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، در هيئت دولت به تصويب رسيد.
 هیئت‌وزیران به پیشنهاد مشترك وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده‌واحده قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی درزمینهٔ پست و مخابرات (مصوب 1392)، حق الامتياز صدور اپراتور ماهواره‌ای را 90 ميليارد ريال تصویب کرد.
 همچنين در اين مصوبه هیئت‌وزیران، مبلغ تسهیم درآمد خدمات موضوع پروانه به‌صورت عمده‌فروشی سه درصد است. درصورتی‌که کارور (اپراتور) ماهواره‌ای طبق تأیید سازمان فضایی ایران، موفق به ثبت و قرارگیری ماهواره در موقعیت مداری به نام کشور شود، از یک درصد کاهش در تسهیم درآمد و در صورت استفاده از تولیدات و توانمندی‌های داخلی از یک درصد کاهش دیگر در تسهیم درآمد بهره‌مند خواهد شد.
 علاوه بر اين تسهيم درآمد ناشي از ارائه خدمات خرده‌فروشی در داخل كشور نيز مشابه تسهيم درآمد تعیین‌شده در پروانه ارائه خدمات انتقال داده‌ها از طريق ماهواره (SAP) و يا پروانه‌های جايگزين آن تعيين شد.
 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، باهدف توسعه و انسجام فعالیت‌های بخش خصوصی در استفاده از ماهواره‌ها، حفظ و توسعه امتیازات مدار- فرکانسی، تسریع در توسعه خدمات ماهواره‌ای در کشور از طریق اپراتور داخلی ماهواره‌ای و حرکت در جهت حذف وابستگی کشور در حوزه ارتباطات ماهواره‌ای، کلیات و چارچوب حاکم بر صدور پروانه اپراتورهای ماهواره‌ای را تصویب کرد. اپراتورهای ماهواره‌ای به‌عنوان بخش سرمایه‌گذار در حوزه ارتباطات ماهواره‌ای و همچنین در جایگاه سفارش‌دهنده پروژه‌های ساخت و پرتاب ماهواره، نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت‌گیری فناوری و بازار هدف ایفا می‌نمایند.
 این مصوبه حاصل مطالعات انجام‌گرفته در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، تحت عنوان “امکان‌سنجی و تعیین چارچوب‌های راهبردی برای راه‌اندازی اپراتور ماهواره‌ای در ایران ازنظر فنی، اقتصادی و قانونی” است. در اين پروژه كه به سفارش معاونت بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان‌ تنظیم‌ مقررات و ارتباطات ‌رادیویی انجام گرديد، مطالعه تطبیقی گسترده‌ای بر روی تعداد قابل‌توجهی از اپراتور‌های ماهواره‌ای از منظر فنی و تجاری انجام گرفت، و رفتار سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای صاحب‌امتیاز استفاده از نقطه مداری در برابر اپراتورهای ماهواره‌ای ازنظر تنظيم مقررات و سیاست‌گذاری بررسی شد. در ادامه با توجه به مطالعات بازار ارتباطات ماهواره‌ای و پیش‌بینی پهنای باند موردنیاز کشور، طرح تجاری اولیه یک اپراتور ماهواره‌ای برای اولین بار در ایران تدوین شد و چالش‌های راه‌اندازی اپراتور ماهواره‌ای در ایران از این نظر موردبررسی قرار گرفت.
  علاوه بر این، مبتنی بر پرسشنامه‌های‌ جامعی در سه محور مطالعات فنی، اقتصادی و حقوقی و با برگزاری جلسات متعدد هم‌اندیشی با خبرگان و صاحب‌نظران، راهبردهای توسعه و راه‌اندازی اپراتور ماهواره‌ای در ایران شامل چشم‌انداز، اهداف کلان، اهداف خرد، سیاست‌گذاری پشتیبان و راهبردها و اقدام‌ها تدوین شد. لازم به ذکر است که در این پروژه پیش‌نویس اصول حاکم بر پروانه اپراتور ماهواره‌ای نیز تهیه‌شده‌ است.
 شایان‌ذکر است بر اساس مطالعات انجام‌گرفته انتظار می‌رود، ایجاد اپراتور‌ ماهواره‌ای در کشور منجر به توسعه و انسجام فعالیت‌های بخش خصوصی در تصاحب و به‌کارگیری ماهواره‌ها، گسترش و تجاری‌سازی موقعیت‌های مدار-فرکانس متعلق به جمهوری اسلامی ایران، رشد و توسعه صنعت مخابرات ماهواره‌ای بومی و حذف تدریجی وابستگی کشور در اين زمينه شود.

 
منبع ictna
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=4914
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها