با مأموریت‌های فضایی آتی بیشتر آشنا شویم

0 534

مأموریت «کاسینی» صبح روز ۱۵ سپتامبر (24 شهریور) با شیرجه این کاوشگر در بخش فوقانی جو زحل پایان یافت؛ اما میراث کاسینی تازه شروع شده است و احتمالا از شنیدن جزئیات مأموریت‌های کیهانی آینده، شگفت‌زده خواهید شد.
این مأموریت یکی از مأموریت‌های تاریخی دوران معاصر به شمار می‌رود. این مأموریت نه‌تنها توانست به همه اهداف از پیش تعیین‌شده خود دست پیدا کند، بلکه توانست با کشف غیرمنتظره جزییات خیره‌کننده انسلادوس، پنجره‌ای تازه به روی چشم‌انداز آینده کاوش‌های فضایی در فراسوی کمربند سیارک‌ها ایجاد کند.
ناسا درحال بررسی مجدد طرح‌های پیشنهادی ازجمله بازگشت به زحل برای یافتن نشانه‌های احتمالی حیات در قمرهای «انسلادوس» و «تیتان» است. قصد داریم در ادامه، مجموعه‌ای از مأموریت‌های فضایی یک دهه آینده را بررسی کنیم.

ملاقات با سیاره سرخ

انسان رابطه صمیمی با سیاره سرخ دارد. از دهه 1960 میلادی تاکنون 20 مأموریت موفق به مریخ انجام شده است که از آن جمله می‌توان به مریخ‌نوردهای «Opportunity» و «Curiosity» است. این سیاره، منبع بی‌نظیری برای یافتن نشانه‌های احتمالی حیات در منظومه شمسی است.
ناسا قصد دارد در تاریخ 5 مه 2018 مأموریت «InSight» را آغاز کند. این پروژه شامل فرود یک کاوشگر بر سطح خاک مریخ باهدف درک بهتر این سیاره سنگی است. از طریق اندازه‌گیری‌های دقیق ژئوفیزیکی، ضخامت هسته، گوشته و پوسته سیاره تعیین می‌شود.
با استفاده از ابزار حفاری موسوم به «Heat Flow Probe»، کاوشگر تا عمق 4.8 متری سطح سیاره را حفاری می‌کند که عمیق‌ترین حفره ایجادشده در مریخ باهدف اندازه‌گیری دما خواهد بود.  
مریخ‌نورد «Mars 2020» نیز مأموریت دیگری است که سال 2020 بر سطح سیاره سرخ فرود خواهد آمد. مأموریت این مریخ‌نورد برخلاف دو مریخ‌نورد دیگر، ارسال نمونه از سطح مریخ به زمین باهدف یافتن شواهدی از زندگی باستانی در این سیاره است.  
بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این مریخ‌نورد 37 نمونه از خاک مریخ را در لوله‌های مخصوص جمع‌آوری کرده و بلافاصله بسته‌بندی و ذخیره‌سازی می‌کند. بازیابی نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از طریق یک فضاپیما صورت می‌گیرد. فضاپیما با فرود در نزدیکی محل فرود مریخ‌نورد، نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را درون یک موشک جاسازی می‌کند تا به زمین ارسال شوند.
«آژانس فضایی اروپا» (ESA) و «آژانس فضایی روسیه» (روس کاسموس) نیز پروژه مشترکی برای اکتشاف بر سطح سیاره سرخ در سال 2020 دارند. در مأموریت «ExoMars»، یک مریخ‌نورد اروپایی و یک پلت فرم سطحی متعلق به روسیه بر سطح مریخ فرود خواهند آمد.

سفر به مشتری

مأموریت «Europa Clipper»  باهدف بررسی قمر یخی مشتری – اروپا (Europa) – در دهه 2020 انجام خواهد شد. دانشمندان براین باورند که اروپا دارای اقیانوسی از آب‌شور زیر پوسته است و ناسا تلاش می‌کند در این مأموریت، مشخص کند که آیا این قمر شرایط میزبانی از حیات را دارد: آب به شکل مایع، ترکیبات شیمیایی و یک منبع انرژی.
مأموریت «JUICE» آژانس فضایی اروپا (ESA) شامل ارسال یک کاوشگر به سیاره مشتری در سال 2022 است. این کاوشگر به‌جز قمر اروپا، «گانیمد» (Ganymede)، بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی، و «کالیستو» (Callisto) را نیز موردبررسی قرار خواهد داد.
کاوشگر JUICE با استفاده از رادار نفوذکننده در یخ، عمق قمرهای مشتری را موردبررسی قرار داده و از طریق یک لیزر، ویژگی‌های زمین‌شناسی آن‌ها را اندازه‌گیری می‌کند.  
بررسی سیارک‌های تروجان مشتری (Jupiter’s Trojan asteroids)، گروه بزرگی از سیارک‌ها در مدار گردش مشتری به دور خورشید، مأموریت «Lucy» را شکل می‌دهد که سال 2021 آغاز خواهد شد.
ناسا قصد دارد در این مأموریت، 6 سیارک از مجموعه دو خوشه سیارکی عظیم تروجان را از سال 2027 تا 2033 موردبررسی دقیق قرار دهد.

منبع سینا پرس
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=4696
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها