کشف یک جرم کیهانی مرموز، یک تپاختر-سیاهچاله
محققین در منچستر و آلمان یک جرم کیهانی مرموز کشف کردهاند که جرم آن بیشتر از ستارههای نوترونی و کمتر از کوچکترین سیاهچاله شناختهشده است.
پژوهشگران در دانشگاه منچستر (The University of Manchester) و مرکز نجوم رادیویی در موسسه ماکس پلانک (Max Planck) در بن بر این باورند که این اولین جرم کیهانی که ترکیب تپ اختر رادیویی و سیاهچاله است. اگر این عقیده درست باشد علاوه بر اینکه امکان آزمایش نسبیت عام انشتین به روشی نوین را فراهم میکند، مطالعه و شناخت سیاهچاله ها را نیز سادهتر خواهد کرد.
همچنین اعلام شده که این جرم مرموز در مدار یک تپاختر میلیثانیهای در فاصله ۴۰ هزار سال نوری یافت شده است. تپاخترهای (پالسار) میلیثانیهای با سرعت فوقالعاده صدها بار در ثانیه میگردند.
تپاختر-سیاهچاله
بن استیپرز یکی از محققین دانشگاه منچستر میگوید: «جفتِ تپاختر-سیاهچاله ابزار مهمی برای آزمودن نظریههای گرانش خواهد بود و یک ستاره نوترونی سنگین شناخت تازهای از فیزیک هستهای در چگالی خیلی بالا به دست میدهد.»
بههر حال، تاکنون مشخص شده که اگر جرم ستاره نوترونی به حد مشخصی برسد دچار فروپاشی خواهد شد؛ اما اینکه پس از فروپاشی به چه پدیدهای تبدیل می شود هنوز اعلام نشده؛ البته گمان دانشمندان بر این است که به یک سیاهچاله بدل خواهد شد.