تونل باد قدرتمند چین برای ساخت هواپیماهای هایپرسونیک

3 9,266

چین اعلام کرد یک تونل باد با قابلیت شبیه‌سازی پرواز در سرعت ۳۰ ماخ ساخته است که ابزار مهمی در توسعه وسایل نقلیه هایپرسونیک به شمار می‌رود. تونل باد به محفظه بزرگی می‌گویند که برای بررسی تعامل میان جسم و هوای متحرک اطراف آن استفاده می‌شود و یکی از کاربردهای این ابزار شبیه‌سازی وضعیت پرواز است.

ساخت این تونل باد به نام JF-22 را آکادمی علوم چین (CAS) از سال ۲۰۱۸ آغاز کرده است. پژوهشگران کمیت‌های مربوط به عملکرد JF-22 مانند زمان آزمایش موثر، دمای کل، فشار کل و اندازه میدان جریان نازل را در سطوح جهانی ارزیابی کرده‌اند. این تونل باد با خروجی نازل ۲.۵ متری، ۱۶۷ متر طول دارد و قطر محفظه آن ۴ متر است.

تونل باد JF-22 می‌تواند جریان هوا را بین ۳ تا ۱۰ کیلومتر در ثانیه آزمایش کند که معادل سرعت ۳۰ ماخ است. JF-22 با این قابلیت خود به عنوان ابزاری قدرتمند در توسعه سامانه‌های هایپرسونیک برای چین شناخته می‌شود.

در همین رابطه بخوانید: دانشمندان قدرت تسلیحات هایپرسونیک را به میزان قابل توجهی افزایش دادند

هایپرسونیک مافوق صوت

استفاده از انفجارهای شیمیایی به جای کمپرسورهای مکانیکی

JF-22 با استفاده از یک فناوری عملیاتی منحصر به فرد از نمونه‌های مشابه غربی متمایز می‌شود. این ابزار از انفجارهای شیمیایی برای تولید جریان هوای با سرعت بالا استفاده می‌کند، در حالی که تونل‌های باد در کشورهای دیگر برای این منظور از کمپرسورهای مکانیکی بهره می‌برند.

سوخت مورد استفاده در این فرآیند با سرعت بسیار بالایی در حدود ۱۰۰ میلیون برابر سریع‌تر از یک اجاق گاز معمولی می‌سوزد که منجر به تولید امواج شوک می‌شود. این امواج مشابه امواجی هستند که وسایل نقلیه هایپرسونیک در طول پرواز ایجاد می‌کنند. موج شوک یا موج ضربه‌ای زمانی ایجاد می‌شود که یک موج در محیط‌های سیال با سرعتی سریع‌تر از سرعت صوت حرکت کند.

بنابر ادعای سازندگان این ابزار، ترکیب تونل‌های باد JF-22 و JF-12 که پیش‌تر ساخته شده بود، تنها پلتفرم آزمایشی زمینی محسوب می‌شود که می‌تواند تمام بردهای پروازی برای وسایل نقلیه هایپرسونیک در محیط فضای نزدیک زمین را پوشش دهد. فضای نزدیک زمین جایی است بر فراز مسیرهای پروازی اغلب هواپیماهای تجاری و نظامی و پایین‌تر از محل استقرار ماهواره‌ها.

چین اکنون در فکر توسعه هواپیماهای هایپرسونیک است. این هواپیماها زمان سفر را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند، به طوری که پرواز نیویورک به لندن توسط آن‌‌ها ظرف کمتر از ۹۰ دقیقه انجام می‌شود. این فناوری علاوه بر پیشبرد حوزه حمل و نقل هوایی می‌تواند قابلیت‌های نظامی چین شامل موشک‌های هایپرسونیک را نیز افزایش دهد.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=73867
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرشاد
فرشاد
10 ماه قبل
امتیازدهی به مقاله :
     

نمونه مشابه کار خودمون ایرانی هاست …

فرهان
فرهان
11 ماه قبل
امتیازدهی به مقاله :
     

من فوق العاده به این جور مسائل جفت و جورم و علاقه دارم خداشاهده امکاناتش رو داشتم قطعا به یقین لنگشو درست میکردم واقعا از دستم میاد

مهیار
مهیار
10 ماه قبل
پاسخ به  فرهان

از یک جایی به بعد دیگه استعداد و علاقه زیاد مهم نیست بلکه دانش علمی ، فناوری ساخت مواد الیاژی و کامپزیتی و علوم پایه میاد وسط