مریخ‌نورد ناسا کاشف گنج طلایی در سیاره سرخ 

0 109

برخورد اتفاقی مریخ‌نورد ناسا با سنگی در مریخ، منجر به شکافتن آن و مشاهده بلورهای زرد رنگی از گوگرد شد که دانشمندان را شگفت‌زده کرد؛ اگرچه سولفات‌ها در مریخ رایج هستند، اما این اولین‌بار است که گوگرد به شکل عنصری خالص در سیاره سرخ یافت می‌شود.

سولفات در مریخ

همچنین کانال گدیز والیس (Gediz Vallis Channe) محل کشف سنگ توسط مریخ‌نورد ناسا، پر از سنگ‌هایی با همان شباهت ظاهری قبل از شکافتن هستند؛ این موضوع آشکار می‌کند که گوگرد ممکن است در برخی نقاط سیاره سرخ به وفور یافت شود.

گوگرد زرد
گوگرد زرد

آشوین واساوادا (Ashwin Vasavada)، دانشمند پروژه کنجکاوی (Curiosity) از آزمایشگاه رانش جت (Jet Propulsion Laboratory) ناسا، می‌گوید: «یافتن میدانی از سنگ‌های ساخته شده از گوگرد خالص مانند یافتن یک واحه (نقطه‌ای سرسبز) در بیابان است. این سنگ نباید در این منطقه وجود داشته باشد؛ بنابراین اکنون باید توضیحی برای وجود آن پیدا کنیم.»

سولفات‌ها نمک‌هایی هستند که از ترکیب گوگرد به شکل مرکب با سایر مواد معدنی موجود در آب تشکیل می‌شوند. هنگامی که آب تبخیر می‌شود، مواد معدنی مخلوط و خشک می‌شوند و سولفات‌ها را پشت سر می‌گذارند.

این مواد معدنی سولفاتی اطلاعات زیادی درباره مریخ مانند تاریخچه آب و چگونگی هوازدگی آن در طول زمان می‌گویند؛ از سوی دیگر، گوگرد خالص تنها در شرایط بسیار خاصی شکل می‌گیرد که چگونگی ایجاد شرایط مناسب برای تشکیل آن در این منطقه‌ از مریخ مشخص نیست.

گوگرد به عنوان یک عنصر ضروری برای زندگی، معمولا به شکل سولفات جذب می‌شود و برای ساخت دو اسید آمینه ضروری که موجودات زنده برای ساختن پروتئین‌ها نیاز دارند، استفاده می‌شود؛ به هر حال هنوز هیچ نشانه‌ای از حیات در مریخ پیدا نشده، اما همچنان با بقایای تکه‌هایی که برای حیات موجودات زنده مفید است از جمله شیمی، آب و شرایط قابل سکونت در گذشته برخورد می‌کنیم.

منبع khabaronline
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=81978
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها