پارچه فضایی، اولین محصول چاپگرهای ۴ بعدی

0 1,044

محققان آزمایشگاه پیشران جت سازمان فضایی ناسا موفق به ساخت یک “پارچه فلزی” با استفاده از چاپگر سه‌بعدی شدند.در نگاه اول به نظر می‌رسد قطعات فلزی این وسیله به صورت زنجیروار به هم متصل شده‌اند در حالی که قابلیت‌های آن بسیار بیشتر از چند قطعه فلز است که به هم متصل شده‌اند.

دو طرف این پارچه فلزی کارکردی متضاد دارند. یک طرف این پارچه می‌تواند حرارت و گرما را منعکس کند و طرف دیگر می‌تواند آن را جذب کند!ناسا در بیانیه مربوط به رونمایی از این محصول اعلام کرده است که با تا کردن آن امکان دستیابی به اشکال و ضخامت‌های مختلف وجود دارد تا به میزان جذب یا انعکاس، مدیریت حرارت و استحکام کششی مطلوب دست پیدا کرد.

در ساخت این پارچه از پلیمر مذاب به همراه پاشش دقیق و لیزری پودر فلز و پرتوهای الکترونی استفاده شده است. در این روش میزان هزینه‌ها و زمان ساخت بسیار کاهش می‌یابد.

پولیت کاسیاس مسئول آزمایشگاه پیشران جت ناسا این فناوری را “چاپ چهاربعدی” می‌داند زیرا به محققان اجازه می‌دهد شکل ظاهری و نحوه عملکرد مورد نظر را به طور مستقیم در مواد سازنده ایجاد نمایند.

این اختراع می‌تواند کاربردهای زیادی در فضا داشته باشد. استفاده در آنتن‌هایی که می‌توانند به سرعت تا شده و دوباره به حالت عادی برگردند، عایق‌بندی کاوشگرها و فضاپیماهایی که در سفر به سیارات و قمرهای پوشیده از یخ در دمای پایین باید کار کنند، ایجاد پد عایق در پایه‌های کاوشگرها برای جلوگیری از آب شدن یخ زیر آنها و سپر محافظ در برابر ذرات ریز آسمانی از جمله کاربردهای این پارچه فلزی است.قابلیت بازیافت کامل مهمترین ویژگی این محصول است زیرا یکی از مهمترین مشکلات در فضا کم بودن منابع است و این محصول را می‌توان به تعداد دفعات دلخواه چاپ، تست، استفاده و بازیابی مجدد کرد. پولیت کاسیاس ابراز امیدواری کرده است که استفاده از این محصول صرفا به فضا محدود نشود.

منبع ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=1677
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها