هشدار چین نسبت به بروز مسابقه تسلیحاتی در فضا

0 203

چین با طرح دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، برای ایجاد نیروی فضایی مخالفت کرد و نسبت به بروز مسابقه تسلیحاتی در فضا هشدار داد. 
گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، با انتشار بیانیه ای خاطر نشان کرد که فضا باید محلی برای همه بشریت باشد و در خدمت انسان‌ها باشد و به شکل مسالمت‌آمیز از آن استفاده شود.
وی گفت که چین قاطعانه با هر اقدامی در راستای مسابقه تسلیحاتی در فضا و یا ایجاد مخاطراتی مبنی بر بروز جنگ‌های فضایی مخالف است و نمی‌خواهد فضای ماورای جو به محل نبردهای فضایی تبدیل شود.
سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد جوانب ذی‌ربط برای حراست از فضای صلح آمیز و تقسیم فضا برای همه انسان‌ها تلاش کرده و اجازه شکل‌گیری مسابقه تسلیحاتی در فضا ندهند.
لوکانگ، دیگر سخنگوی وزارت خارجه چین، هم پیشتر گفته بود باید از پیشرفت‌های فضایی علمی استقبال و در آن گام‌های بلندی برداشت اما نمی‌توان فضای ماورای جو را تسلیحاتی کرد.
وی افزود که چین در مذاکرات خلع سلاح در ژنو نیز مواضع خود را مبنی بر مخالفت با تسلیحاتی کردن فضای ماورای جو و استفاده صلح آمیز از فضا و پایبندی به پیمان جلوگیری از تسلیحاتی شدن فضا تشریح کرده است. این اظهارات در حالی صورت میگیرد که کشور چین خود یکی از متهمین اصلی تلاش برای نظامی‌کردن فضا با توسعه سلاح‌های ضد ماهواره‌ای است. حتی این کشور در سال ۲۰۰۷ در یک آزمایش نظامی تعمداً یکی از ماهواره های هواشناسی خود را در مدار منهدم کرد. این اتفاق باعث تولید ۳۰۰۰ زباله شد. این کار در مداری بالاتر از مدار آزمایش های ضد ماهواره ای اجرا شده توسط آمریکا و روسیه، به انجام رسید. در نتیجه زمان پایین آمدن قطعات به مراتب بیشتر خواهد بود. کشورهای دیگر از این آزمایش انتقاد کردند اما خسارت به وجود آمده و کار از کار گذشته بود.
واکنش چین در حالی است که دونالد ترامپ به وزارت دفاع این کشور دستور داده است «نیروی فضایی» را به ارتش اضافه کند که چنین اقدامی می‌تواند پیامدهایی از جمله کشیده شدن رقابت‌های نظامی قدرت‌های جهان به فضا را شکل دهد.
ترامپ افزون بر صدور دستور به پنتاگون برای ایجاد این بخش به عنوان ششمین شاخه نیروهای مسلح آمریکا، گفت: «هم نیروی هوایی و هم نیروی فضایی خواهیم داشت که دو حوزه یکسان، اما جداگانه خواهند بود.»
وزارت دفاع آمریکا پیش از این هم به دستور کنگره مشغول مطالعه امکان پیاده‌سازی این ایده شده بود، اما انتظار نمی‌رود که گزارش مربوطه را حداقل تا ماه دسامبر (آذر) تحویل دهد و اکنون نیز تصمیم ترامپ باید به تایید نمایندگان کنگره برسد.
رقابت در عرصه فضایی سابقه‌ای چند ده ساله دارد و از زمان پرتاب نخستین ماهواره به فضا تا کنون بیشتر میان آمریکا و روسیه (شوروی سابق) در جریان بوده و چین هم به عنوان یک قدرت به این عرصه پا گذاشته است.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=8495
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها