یک ماهواره سنجش از دور به فضا پرتاب شد

0 1,183

چین طی پرتابی یک ماهواره جدید سنجش از دور را به فضا پرتاب کرد. این ماهواره ماموریت‌هایی مربوط به رصد بلایای طبیعی، آزمایشات علمی و بررسی شرایط جوی زمین انجام خواهد داد.

ماهواره‌ای که پرتاب شد یونهای-۱-۰۴ (Yunhai-1-04) نام دارد و اوپراتور آن شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (China Aerospace Science and Technology Corporation) است. ماهواره مورد نظر هم‌اکنون در مدار خورشید آهنگ در ارتفاع ۸۴۰ کیلومتری از سطح زمین و با شیب ۵۰ درجه نسبت به آن قرار دارد. این ماهواره توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology)  طراحی و ساخته شده است.

یونهای-۱-۰۴ چهارمین ماهواره مربوط به منظومه ماهواره‌ای سنجش از دور یونهای است. به گفته برخی تحلیلگران غربی منظومه ماهواره‌ای یونهای برای مقاصد نظامی توسط چین توسعه داده شده است. اولین ماهواره سری یونهای در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد. همچنین دومین ماهواره این منظومه ماهواره‌ای که در سال ۲۰۱۹ پرتاب شده بود، دو سال بعد از پرتاب با یک زباله فضایی برخوردی داشت که دچار آسیب جزئی شد اما بعد از آن موفق به تنظیم مداری مجدد شده و هم‌اکنون بدون مشکل در حال ارائه خدمات است.

پرتاب توسط چه ماهواره‌بری انجام شد؟

پرتاب ماهواره همانند ساخت آن توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای انجام شد. علاوه بر انجام پرتاب، طراحی و ساخت ماهواره نیز توسط همین آکادمی صورت گرفته است. برای پرتاب از ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۲دی (Long March 2D) استفاده شد.

ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۲دی
ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۲دی

این ماهواره‌بر سه مرحله‌ای بوده و برای تامین نیروی پیشران هر سه مرحله خود از سوخت مایع استفاده می‌کند. لانگ‌مارچ-۲دی با ۲۷ متر ارتفاع و ۶.۷ متر قطر قادر است ۳۵۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار لئو و ۱۳۰۰ کیلوگرم را به مدار خورشید آهنگ حمل کند. این ماهواره‌بر با ۲۳۲ تن وزن از سال ۱۹۹۲ تا کنون ۸۱ پرتاب موفق و ۱ پرتاب ناموفق داشته است. هزینه هر پرتاب توسط لانگ‌مارچ-۲دی حدود ۳۰ میلیون دلار است.

پرتاب صورت گرفته در تاریخ ۲۳ مهرماه و ساعت ۲۰:۵۴ به وقت محلی از پایگاه جیوکوآن (Jiuquan) در شمال غربی چین انجام شد. این ماموریت چهل و هفتمین پرتاب فضایی چین در سال جاری میلادی بود. این کشور قصد دارد تا پایان امسال ۱۳ پرتاب فضایی دیگر را انجام بدهد.

منبع techchina.ir
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=76096
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها