ماهواره‌های سنجش از دور یائوگان-۳۹ چین پرتاب شدند

0 428

ماهواره‌بر لانگ مارچ-۲دی چین حامل چندین ماهواره سنجش از دور یائوگان-۳۹، ۲۶شهریور از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ این کشور پرتاب شد و با وفقیت در مدار پایین زمین قرار گرفت. ماهواره‌های یائوگان بزرگ‌ترین ناوگان ماهواره‌های سنجش از دور در چین هستند و داده‌های آن‌ها به طور گسترده در دولت‌ها، بخش‌های خدمات عمومی و مشاغل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در همین رابطه بخوانید: چه مسیری پیش روی آینده سنجش از دور ماهواره‌ای است؟

چین اطلاعات کمی در مورد ماموریت‌های یائوگان (Yaogan) خود فاش کرده است. تحلیلگران غربی معتقدند این ماهواره‌ها تا حدودی ماهیت نظامی دارند. ماهواره‌های یائوگان به‌ حسگرهای نوری و دریچه مصنوعی (SAR) مجهزند. برخی از این ماهواره‌ها برای تشخیص محیط الکترومغناطیسی و آزمایش‌های فنی به کار میٰ‌روند.

ماهواره‌های یائوگان-۳۹ در مدار پایین زمین که کمترین مصرف انرژی و دسترسی راحت‌تری دارد فعالیت می‌کنند. فضاپیماها در این مدار طی حدود صد دقیقه به دور زمین می‌چرخند و می‌توانند با سرعت ۷ کیلومتر بر ثانیه حرکت کنند. تماس رادیویی با ایستگاه زمینی حداکثر ۱۵ دقیقه در هر مدار طول می‌کشد. این مدار علاوه برای سفرهای فضایی سرنشین‌دار برای ماهواره‌های جاسوسی، نجومی، اکتشاف زمین، هواشناسی، ماهواره‌های رادیویی آماتور، آزمایشی، تحقیقاتی و سامانه‌های ارتباطی جهانی استفاده می‌شود.

ماهواره‌های یائوگان-۳۹ توسط آکادمی فناوری فضایی چین (CAST) و آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology) توسعه یافته‌اند که هر دو زیرمجموعه‌های شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC)، یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران فضایی جهان هستند.

ماهواره‌بر لانگ مارچ-۲دی

لانگ مارچ-۲دی (Long March 2D) که توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای طراحی و ساخته شده است می‌تواند یک فضاپیمای ۱.۳ تنی را به مدار خورشیدآهنگ با ارتفاع ۷۰۰ کیلومتر بفرستد. این ماهواره‌بر دو مرحله‌ای با طول کلی ۴۱ متر، بالغ‌بر ۲۳۰ تن وزن داشته و قادر به انتقال ۳۵۰۰ کیلوگرم محموله به مدار لئو است.

ماهواره‌بر لانگ مارچ-۲دی
ماهواره‌بر لانگ مارچ-۲دی

همچنین قطر هر دو مرحله لانگ مارچ-۲دی ۳.۳۵ متر بوده و از دی‌نیتروژن تتراکسید و دی متيل هيدرازين نامتقارن (UDMH) به‌ عنوان سوخت بهره می‌برد. اولین عملیات ماهواره‌بر لانگ مارچ-۲دی در سال ۱۹۹۲ صورت گرفت و با احتساب این ماموریت تاکنون ۸۰ عملیات را انجام داده که تنها یک مورد آن ناموفق بوده است. هر بار پرتاب لانگ مارچ-۲دی ۳۰ میلیون دلار هزینه در بر دارد.

این ماموریت، چهل و سومین پرتاب چین در سال جاری و چهارصد و هشتاد و هشتمین پرواز خانواده حامل‌های لانگ مارچ، ناوگان اصلی پرتاب‌ این کشور بود. چین قصد دارد در سال جاری حدود ۷۰ ماموریت فضایی انجام دهد.

منبع techchina
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=75684
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها