مأموریت اگزومارس

0 435

مأموریت اگزومارس هفت ماه پیش، با پرتاب موشکِ روسی پروتون که مدارگردِ (تی جی او) و فرودگرِ اِسکیاپارلّی آژانس فضایی اروپا را به همراه داشت آغاز شد.

نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.

گاز نشانه ای از حیات است؟
بخش اول که یک مدارگردِ جستجوگر گاز است، اتمسفر مریخ را به دنبال ردّی از گاز بویژه گاز متان خواهد گشت. مارک مک کوارین، مشاور ارشد آژانس فضایی اروپا می گوید: «با این مدارگردِ جستجوگرِ گاز، امیدواریم بفهمیم که منشا این گاز کجاست، چطور در طول فصول مختلف تغییر می کند، چطور به سطح می رسد. بعد می توان گفت این گاز حاصل فرآیندی معمولی، نظیر سایش صخره ها به وسیله آبهای زیرزمینی است یا نتیجه چیزی هیجان انگیزتر است، یعنی حیات.»

پیش از این تنها ایالات متحده توانسته است کاوشگرهایی را روانه سطح مریخ کند، نخستین آنها رُبات (فرصت) آپرتیونیتی در سال ۲۰۰۴ بود و پس از آن رُباتِ (کنجکاوی) کیوریاسیتی بود که از سال ۲۰۱۲ این مأموریت را پی گرفت. این رُباتها روی سیاره سرخ در پی نشانه ای از حیات و به ویژه آب می گردند.

اما در سال ۲۰۲۰ اروپا و روسیه، سطح نورد بزرگی را راهی مریخ خواهند کرد. این سطح نورد قادر به حفاّری و نمونه برداری از زمین است تا بتوان حیات احتمالیِ باکتریها در مریخ را بررسی کرد.

 

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=454
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها