ارائه مقیاسی جدید برای بررسی اثر آب و هوای فضا بر زمین و ماهوارهها
یکی از پژوهشگران آمریکایی برای بررسی اثر آب و هوای فضا بر زمین، مقیاس جدیدی ارائه داده است. رومان لوپز (Ramon Lopez) از فیزیکدانان دانشگاه تگزاس (University of Texas) در شهر آرلینگتون (Arlington)، مقیاس جدیدی برای بررسی طوفانهای فضایی ارائه داده است که شاید به درک بهتر نحوه تاثیرگذاری این طوفانها بر زمین کمک کند.
این استاد فیزیک دانشگاه تگزاس گفت: «هدف ما این است که ببینیم جریان الکتریکی که طی مراحل آب و هوایی فضا ایجاد میشود، چگونه بر فضا و زمین تاثیر میگذارد. ما میدانیم که این جریان، ماهوارهها را تحت تاثیر قرار میدهد و بر زندگی روی زمین نیز اثر میگذارد.» لوپز، بودجهای در حدود ۶۰۰ هزار دلار از بنیاد ملی علوم آمریکا (National Science Foundation به اختصار NSF) دریافت کرده تا این پروژه را انجام دهد.
در حال حاضر فعالیت مغناطیسی در فضا با «شاخص زمان وقوع طوفان» (disturbance storm time index) سنجیده میشود. لوپز سعی دارد یک سامانه طبقهبندی جدید را برای طوفانهای ژئومغناطیسی ارائه دهد که بر انرژی کلی طوفان تمرکز دارد و نیروی آن را در یونوسفر (Ionosphere) مورد بررسی قرار میدهد زیرا فعالیت آن در این لایه، پیامدهای قابل توجهی دارد. یونوسفر یکی از لایههای جو زمین است که در حدود ۴۰ تا ۶۰۰ مایلی بالای سطح آن قرار گرفته است.
لوپز افزود: «در این طبقهبندی جدید، از اعدادی استفاده میشود تا اتفاقات درون یونوسفر را مشخص کند. درک انتقال انرژی بسیار مهم است زیرا ما باید بدانیم که انرژی به کجا منتقل میشود و چگونه باید آن را اندازهگیری کرد. ما قصد داریم سامانهای ابداع کنیم که بتوان با استفاده از آن شرایط فضایی را طی شرایط ناملایم آب و هوایی بررسی کرد.»
لوپز در پژوهش خود قصد دارد علاوه بر بادها و فعالیتهای خورشیدی، به بررسی فیزیک مغناطیسسپهر و آب و هوای فضایی بپردازد.