ثبت تصاویر واضح‌تر از سیاه چاله به‌کمک تلسکوپ‌های فضایی

0 702

در آینده‌ای نه‌چندان دور، تلسکوپ‌های مستقر در مدار زمین تصاویر واضح‌تری از سیاه‌چاله‌ها را ارسال خواهند کرد. 

یک ماه از ثبت اولین عکس سیاه‌چاله می‌گذرد. این عکس نسبتا مات را مجموعه‌ای شامل هشت تلسکوپ ثبت کرده است. این مجموعه‌ی تلسکوپی، تلسکوپ عظیم ایونت هورایزن (EHT) را تشکیل می‌دهند. این تصویر تاریخ‌ساز که ۱۰ آوریل منتشر شد، سیاه‌چاله‌ای در مرکز کهکشان غول‌آسای M87 را نشان می‌دهد.

حالا دانشمندان دانشگاه رادبود هلند (Radboud University) طرح پیشنهادی خود برای عکاسی با وضوح بیشتر را با سازمان فضایی اروپا (European Space Agency به اختصار ESA) و دانشمندان دیگر به‌اشتراک گذاشته‌اند. هدف آن‌ها ارسال دو یا سه ماهواره‌ مجهز به فناوری تصویربرداری رادیویی به مدار زمین است. درصورت انجام این پروژه، تصاویر دریافتی از ماهواره‌های مستقر در مدار زمین پنج‌برابر شفاف‌تر از تصویر قبلی سیاه‌چاله خواهند بود.

فریک روئلف (Freek Roelofs)، استاد دانشگاه رادبود و نویسنده‌ی اصلی مقاله، دراین‌باره می‌گوید: «این تلسکوپ مزایای زیادی درمقایسه‌ با تلسکوپ‌های مستقر در زمین مانند ایونت هورایزن دارد. در فضا، می‌توانید در فرکانس‌های رادیویی بالاتر عکاسی کنید؛ اما در زمین، فرکانس‌های دریافتی را جوّ زمین فیلتر می‌کند.»

وضوح تصویر رادیویی به‌اندازه‌ی تلسکوپ گیرنده‌ی سیگنال وابسته است؛ به‌همین‌دلیل، تلسکوپ EHT از مجموعه تلسکوپ‌های بشقابی در سراسر جهان تشکیل و در جریان آن، زمین به تلسکوپ عظیمی تبدیل شد. ستاره‌شناسان با افزایش مسافت بین رصدهای رادیویی می‌توانند به تصاویر شفاف‌تر و دقیق‌تری از سیاه‌چاله‌ها برسند.

تلسکوپ مستقر در مدار ایونت هورایزن یا EHI که فعلا در مرحله‌ی طراحی است، می‌تواند با وضوح پنج‌برابر تلسکوپ ایونت هورایزن مستقر در زمین (EHT) عکاسی کند. تلسکوپ مستقر در زمین ایونت هورایزن چندی پیش موفق شد اولین تصویر از یک سیاه‌چاله را ثبت کند. چپ: مدل سیاه‌چاله‌ی ساگیتاریوس A* با فرکانس رصد ۲۳۰ گیگاهرتز. راست: شبیه‌سازی نوع تصویر قابل تولید EHT از ساگیتاریوس A*.

منبع زومیت
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=13025
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها