کارشناسان آخرین تصویر ارسالی از کاوشگر فضایی بازنشسته کپلر را منتشر کردهاند.
کارشناسان تصاویری که بهوسیله تلسکوپ فضایی کپلر گرفتهشده بود و حاوی گستره وسیعی از فضاست را منتشر کردهاند که نشاندهنده مطالعاتی است که در طول ۱۰سال مأموریت این تلسکوپ انجامشده است.
تلسکوپ فضایی کپلر آخرین تصویر از میدان دیدش را در ۲۵سپتامبر۲۰۱۸ به زمین ارسال کرده و حال دانشمندان پس از اتمام جمعبندی و اتصال قطعههای موزاییکی مختلف تصویر، آن را منتشر کردهاند.
پنج روز پس از ارسال تصویر به زمین در اثر اتمام سوخت کاوشگر فضایی، کپلر بهناچار بازنشسته و از رده خارج شد.
این تلسکوپ فضایی ارزشمند در طول سالهای فعالیت خود هزاران سیاره فراخورشیدی و ستارههای آنها را کشف کرده است.
اولین تصویر گرفتهشده بهوسیله تلسکوپ فضایی کپلر در سال۲۰۰۹ به زمین ارسالشده است.
مأموریت کاوشگر فضایی کپلر ابتدا برای سه سال و نیم تعیینشده بود، اما استفاده دقیق از سوخت و برنامهریزی کارشناسان سبب شد تا برای مدت ۹سال و هفت ماه و ۲۳روز عملیاتی باقی بماند.
مأموریت تلسکوپ فضایی کپلر، بررسی سیارههای فراخورشیدی و ستارههای آنها بوده است.
کپلر موفق به کشف بیش از ۲۶۰۰جهان فراتر از منظومه شمسی ما انسانها شد و بهطور آماری اثبات کرد که در کهکشان راه شیری تعداد سیارهها بیش از ستارگان است.
تصویر بهدستآمده از ۴۲حسگر تصویری بانام سیسیدیها (CCDs) بهدستآمدهاند که هر یک دارای وضوح ۱۰۲۴در ۲۲۰۰پیکسل هستند.
پس از بازنشستگی تلسکوپ فضایی کپلر، کارشناسان اکنون از دادههای تلسکوپ ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران (Transiting Exoplanet Survey Satellite) مشهور به تس (TESS) برای بررسی سیارههای فراخورشیدی و ستارگان آنها استفاده میکنند.
کارشناسان اعلام کردهاند تلسکوپ فضایی کپلر اولین تلسکوپی بوده که بهطور اختصاصی برای بررسی سیارههای فراخورشیدی مورداستفاده قرارگرفته است.
محققان در نظر داشتند با بررسی دادههای دریافتی از این تلسکوپ به نشانههایی مبنی بر وجود حیات هوشمند فرازمینی در سیارهای فراخورشیدی بپردازند.
به گفته دانشمندان به سالها صرف وقت برای تحقیق و پژوهش درباره اطلاعات ارسالی از کاوشگر فضایی کپلر نیاز است تا به یک نتیجهگیری کلی درباره جستوجوی حیات بیگانه خارج از سیاره زمین دستیافت.
در زمان راهاندازی تلسکوپ فضایی کپلر در سال۲۰۰۹ وزن این تلسکوپ در حدود ۱۰۵۲کیلوگرم با طول ۴.۷متر در ۲.۷متر عرض بوده است.
این کاوشگر خورشیدی برای جستوجوی سیارههایی مشابه زمین که دارای سطحی سنگی و مدار آنها در منطقه قابل سکونت (Goldilocks) یک ستاره بود مورداستفاده قرارگرفته است. درکل کپلر حدود ۵۰۰۰سیاره مشابه زمین کشف کرده است که از این میان ۲۵۰۰سیاره فراخورشیدی تائید شدهاند.
اکنون با پایان مأموریت کاوشگر فضایی کپلر، کارشناسان دور دوم مأموریت را بانام کی۲ (K2) آغاز کردهاند و کاوشگر به ادامه فعالیت برای کشف سیارههای فراخورشیدی میپردازد.
قرار است در این مأموریت با دگرگون شدن جهت چرخها و ارتفاع فضاپیما و بهرهگیری از نور خورشید مانند چرخ سوم جهت کاوشگر تنظیم شود.
در مأموریت جدید کاوشگر به خارج از منظومه شمسی سفر و به اطراف ستارگان کوتوله کمرنگ قرمز خواهد رفت.
کشف ستارههای جوان و ابرنواخترها نیز ازجمله دیگر مأموریتهای کی۲ است.
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=12365
دفتر مطالعات فضایی اسپاش به عنوان تنها نهاد مطالعاتی خصوصی در بخش فضایی ایران به همت جمعی از روزنامهنگاران، کارشناسان و دلسوزان حوزه فضایی به عنوان یکی از خدمات ارئه شده توسط دفتر مطالعات فضایی راهاندازی شد.
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها