وان‌وب در تعقیب اسپیس‌ایکس

0 484

دومین مجموعه از ماهواره‌های منظومه مخابراتی شرکت انگلیسی وان‌وب (OneWeb) روز جمعه ۷فوریه (۱۸بهمن) ساعت ۲:۴۲ به‌وقت محلی (۱:۱۲ به‌وقت ایران) توسط شرکت اروپایی آریان‌اسپیس (Arianspace) از پایگاه فضایی بایکونور (Baikonur Cosmodrome) قزاقستان به فضا پرتاب شد. ارسال این ماهواره‌ها برای ۱۹دسامبر۲۰۱۹ (۲۸آذر۱۳۹۸) برنامه‌ریزی شده‌ بود که به‌دلیل تأخیر در تولید ماهواره‌ها به‌تعویق افتاد. طی این پرتاب، در مجموع ۳۴ ماهواره توسط حامل فضایی سایوز-۲ (Soyuz-2) به فضا ارسال گردید. هرکدام از ماهواره‌های وان‌وب ۱۴۷ کیلوگرم وزن دارند و بیش از ۷ سال عمر خواهند کرد. این ماهواره‌ها باید ارتباطات مخابراتی را از مداری با ارتفاع ۱۲۰۰ کیلوگرم به‌وسیله محموله مخابراتی KU-Band خود تأمین کنند.

پروژه اینترنت جهانی وان‌وب، برنامه‌ای بزرگ است که به پروژه شرکت رقیب یعنی اسپیس‌ایکس (SpaceX) شباهت دارد. هر دو پروژه به‌دنبال برقراری اینترنت ماهواره‌ای جهانی از طریق برپایی منظومه‌های ماهواره‌ای هستند. پروژه وان‌وب بناست از ۲۰۰۰ ماهواره تشکیل شود؛ این در‌ حالی‌ است که طی پروژه اسپیس‌ایکس به‌نام استارلینک (Starlink)، دو شبکه ماهواره‌ای، در مجموع متشکل از ۱۲۰۰۰ ماهواره، در فضا قرار داده خواهند شد. البته در صورت موفقیت برای اخذ مجوزهای لازم برای ۳۰۰۰۰ ماهواره دیگر، اسپیس‌ایکس اینترنت ماهواره‌ای خود را توسط ۴۲۰۰۰ ماهواره به جهان ارائه خواهد داد.

وان‌وب اخیراً با ارسال شش ماهواره به فضا قابلیت‌های سامانه خود را از طریق آزمایش‌های پخش ویدئویی HD به اثبات رسانده بود. مسئولان شرکت وان‌وب اعلام کردند این شرکت قصد دارد پرتاب ماهانه ۳۵ تا ۴۰ ماهواره مخابراتی را آغاز کند. گرگ وایلر (Greg Wyler) مؤسس و مدیر اجرایی وان‌وب گفت: «این شرکت برای ارسال ماهواره‌های مذکور به مدار زمین ۲۷ مأموریت با حامل فضایی سایوز انجام خواهد داد که توسط شرکت اروپایی آریان‌اسپیس صورت می‌پذیرد. این بهترین حامل فضایی است که می‌تواند کیفیت، قیمت و قابلیت‌های مورد نظر ما را تأمین نماید.» 

 از آنجایی که وان‌وب یک شرکت تجاری است مقامات آن تأکید دارند که شرکت یادشده به دنبال کسب سود است، اما همچنین مأموریت دارد که دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای بخش‌هایی از جهان که دسترسی به اینترنت برای آن‌ها دشوار است، فراهم نماید. وان‌وب قصد دارد علاوه‌بر ارائه اینترنت جهانی، ارتباطات مخابراتی را برای دیگر مشتریان خود از جمله مدارس، دانشگاه‌ها، شرکت‌های کشتی‌رانی و خطوط هواپیمایی نیز فراهم آورد.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=14755
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها