مهمترین رویدادهای فضایی ۲۰۱۷ ؛ از خورشید گرفتگی تا رصد امواج گرانش
در سال ۲۰۱۷ میلادی رویدادهای آسمانی جالبی اتفاق افتاد از خورشیدگرفتگی در آمریکا که توجه میلیونها نفر را به خود جلب کرد تا پایان مأموریت ۲۰ ساله کاسینی. این رویدادها دانش انسان از فضا را بیشتر کرده و راههای تازهای برای کشف ناشناختههای جهان فراهم میکنند.در همین راستا به برخی از مهمترین رویدادهای فضایی ۲۰۱۷ اشاره میکنیم:
خورشیدگرفتگی
در ۲۱ اوت سال جاری میلادی برای نخستین مرتبه در ۱۰۰ سال گذشته در آمریکا خورشیدگرفتگی اتفاق افتاد و میلیونها آمریکایی گذر ماه از مقابل خورشید را تماشا کردند.
کشف ۱۰ سیاره هم انداز زمین
در ماه ژوئن ناسا اعلام کرد ۱۰ سیاره جدید کشف کرده و آنها بخشی از ۲۱۹ سیارهای هستند که محققان با تحلیل اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر کشف کردهاند. به گفته آنان وجود آب مایع در سیارههای مشابه زمین عنصر مهمی است که به وجود حیات در فضا اشاره دارد.
رصد نخستین برخورد دوستاره نوترونی
در ۱۷ اوت ستاره شناسان برای نخستین بار با کمک نور و امواج گرانشی برخورد دوستاره نوترونی را تماشا کردند. رصدخانه لایگو (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory) این رویداد را در فاصله ۱۳۰ میلیون سال نوری زمین مشاهده کرده است. علاوه برلایگو (LIGO) حدود ۷۰ رصدخانه در قارههای مختلف زمین شاهد برخورد دوستاره نوترونی بودند.
پایان مأموریت کاسینی
در ۱۵ سپتامبر فضاپیمای کاسینی ناسا مأموریت ۱۳ ساله خود را پایان داد. این فضاپیما با سفر به زحل اکتشافات متعددی درباره این سیاره و قمرهای آن انجام داد. همچنین بیش از ۳۰۰ هزار عکس از رویدادهای مختلف گرفت. ناسا به دلیل اتمام سوخت فضاپیما مجبور شد مأموریت آن را تمام کند.
رصد نخستین شی میان ستارهای در منظومه شمسی
در اکتبر محققان برای نخستین مرتبه شی را کشف کردند که از مکانی خارج منظومه شمسی بود. طبق گزارش ناسا راب ورریک نخستین بار این شی را رصد کرد و A/۲۰۱۷ U۱ نامید. از آنجا که دانشمندان هیچگاه یک شهابسنگ یا سیارک خارج از منظومه شمسی را مشاهده نکرده بودند، هماکنون مشغول نامگذاری آن و بررسی راهنمایی برای رصد اشیای فضایی مشابه در آینده هستند.
امواج گرانشی
در اکتبر ۳ دانشمند آمریکایی برای ردیابی امواج گرانشی برنده جایزه نوبل فیزیک شدند. آلبرت انیشتین یک قرن قبل وجود امواجی در فضا و زمان را پیشبینی کرده بود. دانشمندان سال ۲۰۱۵ میلادی در رصدخانه لایگو این امواج را کشف کردند.