کامپوزیت جمع‌شونده فضایی با الهام از خط‌کش‌های دوران کودکی

0 1,210

یک شرکت انگلیسی در نمایشگاه هوافضای پاریس ۲۰۱۷ (لبورژه) ماده‌ی کامپوزیتی‌ جدیدی را به نمایش گذاشت که با استفاده از آن محصولات سبک و کم حجمی را برای استفاده‌های فضایی تولید کرده است. 

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری فضایی ایران، اسپاش از نمایشگاه هوافضای پاریس، آستروتیوب (AstroTube) ماده‌ی کامپوزیتی ساخت شرکت سیستم‌های فضایی آکسفورد (Oxford Space Systems) است که برای استفاده‌های مختلف در فضا قابل تنظیم و مقیاس‌پذیر است. OSS از این ماده برای تولید بوم‌های جمع‌شونده‌ای استفاده می‌کند که می‌توانند در میکروماهواره‌ها و ماهواره‌های مکعبی برای رهاسازی محموله در فضا، سیستم‌های آنتنی، بادبانهای خورشیدی و سازه‌های مورد استفاده برای از مدار خارج کردن ماهواره‌ها استفاده شوند. نکته‌ی جالب این بوم‌ها شباهت آنها به خط‌کشهای جمع‌شونده‌ی دانش‌آموزان است که در نگاه اول به چشم می‌خورد. این شرکت امید دارد که بوم‌های آستروتیوب در آینده به دلیل وزن سبک، پیچیدگی و هزینه‌ی اندک به انتخاب اول صنایع فضایی تبدیل شود. شرکت OSS همچنین نرم‌افزاری برای مطابق‌سازی محصول خود با نیازهای مشتریان طراحی کرده که باعث می‌گردد نیازی به طراحی و آزمایش چندباره‌ی محصول طراحی شده وجود نداشته باشد.

بوم آستروتیوب این شرکت که کلیه‌ی مراحل طراحی، توسعه و ساخت آن ظرف 30 ماه انجام شده و از این لحاظ یک رکورد محسوب می‌شود، اواخر سال گذشته‌ی میلادی بر روی ماهواره‌ی مکعبی  AlSat Nano نصب و به فضا ارسال شد و طی یک سال ماموریت این ماهواره در فاصله‌ی 690 کیلومتری از سطح زمین فرصت کافی برای ارزیابی آن وجود دارد.

مایک لاوتون (Mike Lawton) بنیان‌گذار و رئیس شرکت OSS می‌گوید: «بوم انعطاف‌پذیر کامپوزیتی شرکت ما، به دلیل وجود قابلیت جمع‌شوندگی، بلندترین بومی است که تا به حال بر روی ماهواره‌هایی با این اندازه کارگذاری شده است و یک رکورد دیگر برای ما به حساب می‌آید. ضمن اینکه ماهواره‌ی AlSat Nano فرصت بزرگی برای اثبات توانایی‌های ما ایجاد کرده و به نوعی بستر آزمایشگاهی ما در فضا به حساب می‌آید.»

همچنین بنا به گفته شفالی شارما، کارشناس بخش توسعه اقتصادی شرکت آکسفورد اسپیس سیستمز، آنتن‌های جمع‌شونده جدید با وزن بسیار پایین و حجم بسیار کم، محصول دیگر این شرکت محسوب می‌شود که می‌توانند تا فرکانس‌های باند Ka را پوشش داده و ویژگی خاص آنها سادگی سازه و مقاومت بسیار بالا در مقابل برخورد زباله‌های کوچک فضایی است. نمونه‌ای از این آنتن در تصویر اختصاصی زیر دیده می‌شود. وی همچنین تاکید داشت که این آنتن‌ها مشمول مقررات تحریمی آمریکا علیه ایران نمی‌شوند.

شرکت OSS از زمان تاسیس در سال 2013، مجموعه‌ای از کارشناسان فعال در صنعت و فارغ‌التحصیلان فضایی بریتانیا را گرد هم آورده است. این شرکت تا کنون پروژه‌های مختلفی را برای سازمان فضایی اروپا (ESA) و ناسا انجام داده است و همچنان در حال توسعه‌ی مواد قابل استفاده در سازه‌های مختلف فضایی از جمله بوم‌ها، آنتن‌ها و پنل‌های خورشیدی می‌باشد که وجه مشترک تمامی آنها وزن سبک، قیمت کمتر و کم‌حجم‌تر بودن از محصولات رقبا خواهد بود. این شرکت توسط سازمانهای مختلف بریتانیایی از جمله سازمان فضایی بریتانیا (UKSA) پشتیبانی شده و در حال حاضر در صدد انجام تدارکات لازم برای آزمایش بوم آستروتیوب در یک مقیاس بزرگتر در ماه‌های آینده می‌باشد.

برای ایجاد درک بهتر در مورد بوم‌های ساخته‌شده از آستروتیوب ویدیوی کوتاه زیر را تماشا کنید.

 

 

 

 
 
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=3013
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها