آزمایشگاه ملی فضایی پلی میان دانشگاه و صنعت
امیرحسین مجیدیان: آزمایشگاه ملی فضایی واسطهای میان دانشگاه و صنعت است.جایی که در آن دانشگاه می تواند تئوریهای خود را در آزمایشهای مختلف امتحان کند تا منجر به یک نمونهی آزمایشی شود. همچنین از سویی دیگر صنعت با تحویل نمونههای دانشگاهی، اقدام به توسعه این طرح و تولید محصولها در مقیاس تجاری می کند. محمد فرشچی در رابطه با این موضوع به نیاز فعلی کشور برای داشتن آزمایشگاه ملی فضایی اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت پرداختن به این نیاز، گفت: «ایجاد ساختار واسط بین دانشگاه و صنعت در حال حاضر در اولویت کاری باید باشد. متأسفانه سالها است که در این زمینه لنگ میزنیم و به نظر من اشکالی هم ندارد چراکه داریم بالغ میشویم.»
این استاد دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه شریف تشریح کرد: «این حرفی که الآن میزنم را نمیتوانستم ده سال پیش بزنم، چراکه ما صنعتی نداشتیم تا خود مسئولین بدانند به زیرساختها و تجهیزات نیاز داریم. خوشبختانه هماکنون حداقل در صنایع فضایی و در قسمت پیشرانش، مدیران صنعت خود به دنبال ایجاد زیرساختهای آزمایشگاهی هستند تا مسئولیت توسعهی فناوری را به آنجا ارجاع بدهند و خودشان بتوانند از این دستاوردهای فناوری در توسعهی محصولاتشان به نحو احسن استفاده کنند و آنها مدیریت محصول بکنند و نه مدیریت توسعهی فناوری.»
حمایت از بخش خصوصی با توسعه ی زیرساخت ها از طرف دولت
فرشچی در ادامه صحبتهای خود گفت: «کار و سرمایه لازم برای ایجاد زیرساختهای آزمایشگاهی و تجهیزات برای تبدیل دانش به فناوری امری دولتی است، به دلیل اینکه شرکت خصوصی نمیتواند این کار را بکند.»