دومین فرود کاوشگر ژاپنی بر سطح سیارک ریوگو+فیلم
![](https://espash.ir/wp-content/uploads/2020/12/636998623336175536s.jpg)
آژانس کاوشهای فضایی ژاپن (JAXA) به تازگی ویدئویی منتشر کرده که در آن دومین فرود موفق کاوشگر هایابوسا ۲ (Hayabusa 2) بر روی سطح سیارک ریوگو (Ryugu) به تصویر کشیده شده است. در این ویدئو که سرعت پخش آن ده برابر بیشتر از سرعت واقعی فرود هایابوسا ۲ است ابتدا فرود و تماس این کاوشگر با سطح این سیارک و سپس دور شدن آن نشان داده میشود.
تصویر ترکیبی که لحظاتی پیش از فرود روی سطح سیارک ریوگو توسط هایابوسا ۲ ثبت شده است
ویدئوی مذکور توسط دوربین کم-اچ (Cam-H) هایابوسا ۲ به ثبت رسیده است؛ این دوربین به واسطه همکاری مشترک میان آژانس کاوشهای فضایی ژاپن و دانشگاه علوم توکیو (Tokyo University of Science) ساخته شد.
هایابوسا ۲ یک ماموریت جمعآوری نمونه از سطح سیارک ریوگو توسط آژانس کاوشهای فضایی ژاپن است. این ماموریت ادامه برنامه هایابوسا ۱ بوده و با توجه به نقاط ضعف و موفقیتهای آن فضاپیما و استفاده از تجارب به دست آمده به فضا ارسال شده است. هایابوسا ۲ در ۲۷ ژوئن سال ۲۰۱۸ به ریوگو رسید. این فضاپیما سیارک ریوگو را برای یک سال و نیم بررسی خواهد کرد، در دسامبر سال ۲۰۱۹ از مدار این سیارک خارج شده و در دسامبر سال ۲۰۲۰ نیز به زمین باز خواهد گشت.