تهیه اولین شیرینی پخته شده در ایستگاه فضایی بینالمللی/ فضانوردان هم آشپز میشوند

کارشناسان در نظر دارند تجهیزات آشپزی ویژهای برای تهیه خوراک در فضا تهیه کنند تا فضانوردان بتوانند خوراک تازه، آماده و مصرف کنند. شرکت دابلتبری (DoubleTree) که در زمینه تولید شیرینیهای شکلاتی در دنیا فعال است در نظر دارد نوعی آشپزخانه مسافرتی برای آشپزی در فضا تولید کند. شرکت طراح وسیله آشپزی در فضا درنظر دارد خمیر شیرینی را تا اواخر امسال به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال کند تا فضانوردان بتوانند برای اولین بار با استفاده از اجاق گاز مخصوص به تهیه شیرینی گرم درفضا بپردازند.
امروزه مواد خوراکی مصرفی فضانوردان از زمین همراه با کپسول فضایی سایوز (Soyuz) به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل میشود. فضانوردان خوراک را که کاملاً بستهبندی و ایزوله شده است در اجاقهایی گرم و مصرف میکنند. مصرف مواد خوراکی محدود و فاقد ادویه یکی از چالشهای زندگی در فضاست که بسیاری از فضانوردان از آن ناراضی هستند.
در طول سالها دانشمندان کوشیدهاند دامنه خوراک فضانوردان را گسترش دهند؛ حال برای اولین بار، نوعی اجاق آشپزی پیشرفته به فضا منتقل خواهد شد تا فضانوردان بتوانند شیرینی و سایرخوراک مصرفی خود را به شکل تازه، آماده و مصرف کنند.
شرکتهای فعال در پروژه تهیه شیرینی در فضا در نظر دارند توانایی تهیه انواع خوراکیهای دیگر را با استفاده از این اجاق گاز برای فضانوردان فراهم کنند. تاکنون درایستگاه فضایی بینالمللی آزمایشهایی چون رشد گیاه و حتی تهیه قهوه اسپرسو انجام شده است، اما تهیه شیرینی تازه و گرم انجام نگرفته است.