تسخیر زمین توسط بیگانگان چقدر جدی است؟
چه اتفاقی میافتد اگر بیگانگان و گونههایی از موجودات فضایی، پا به سیارهٔ ما بگذارند؟ گمانهزنی پیرامون این موضوع بسیار است، برای مثال بسیاری از افراد بهطورقطع بر یقین معتقد هستند که سرانجام در آیندهای نزدیک یا دور، انسان با فرازمینیها ملاقات خواهد داشت. اگر ما در پیدا کردن آنان ناموفق بوده و این فضاییها باشند که پا به سیارهٔ ما بگذارند چطور؟ آیا ملاقات فرازمینیها با ما، منجر به تسخیر زمین توسط بیگانگان خواهد شد؟ اخیراً استیون هاوکینگ، بهعنوان یکی از برجستهترین فیزیکدانهای حال حاضر جهان، مطالبی قابلتأمل و تا حدودی دلهرهآور را در این زمینه مطرح نموده است. بهراستی ادعای تسخیر زمین توسط بیگانگان تا چه اندازه جدی است؟ استیون هاوکینگ، فیزیکدان مطرح حال حاضر جهان در تازهترین صحبتهای خود اعلام کرده است: «این احتمال وجود دارد که شکلهای مختلفی از حیات هوشمند در گوشه و کنار فضا، برخلاف تصورات ساکنین زمین باشند! این دسته از بیگانگان میتوانند به دنبال تسخیر سیارات بوده و سیاره مادریمان را به سکونتگاههای خود تبدیل کنند. اگر چنین چیزی واقعیت پیدا کند، طبیعی است که این دسته از بیگانگان هر سیارهٔ جدیدی را که کشف کنند، از منابع و عناصر یافت شده در آن بهمنظور توسعه و ساخت سفینههای فضایی خود استفاده نمایند.» امروزه توجه بسیاری از بینندگان سینمای سراسر جهان، به فیلمهای علمی و تخیلی معطوف شده است. بارها شاهد صحنههایی از تسخیر زمین توسط بیگانگان در سری فیلمهای مختلفی از دنیای علمی و تخیلی بودهایم. ازجمله آنان میتوان به عناوینی همچون Close Encounters of the Third Kind, Fire in the Sky, The Alien Trilogy, Predator, Independence Day, War of the Worlds و… اشاره کرد. در بسیاری از این عناوین، نحوه برخورد و واکنش زمینیان، ضمن ملاقات با فرازمینیها به تصویر کشیده است. اما آیا واقعاً در خارج از سیارهٔ مادری ما، بیگانگانی هوشمند در حیات هستند؟ پاسخ این سؤال به متغیرهای بسیاری بستگی دارد، ازاینرو ما هم مثل شما نمیتوانیم پیرامون این پرسش، پاسخی قاطع ارائه کنیم. کارل سیگن (Carl Sagan) در توضیح معادله دریک در مجموعه تلویزیونی Cosmos، بهطور شفاف اعلام کرد که تعداد تمدنهای هوشمند دارای فنّاوری فقط و فقط در کهکشان راه شیری، برابر با عددی میلیونی است! اما اگر بدبین نباشیم ممکن است بیگانگان ضمن سفر به زمین، فنّاوریهای جدیدی را به ما هدیه کنند که هنوز از آنان بیاطلاع هستیم! اگر چنین باشد، تسخیر زمین توسط بیگانگان آنطور که گفته میشد جدی نیست؛ اما به گفتهٔ فیزیکدان مطرح جهان امروز، یعنی استیون هاوکینگ، شرایط اینطور نخواهد بود!
درواقع، پروفسور هاوکینگ در نشستهایی مختلف درباره واقعیت تماس با بیگانگان و سفر آنان به سیاره زمین صحبت کردهاند. اما آیا با آمدن آنها، جنگی بزرگ درراه خواهد بود؟
پروفسور هاوکینگ در ادامه گفتههای خود در مجموعه علمی ورود به کهکشان Into the Universe (Discovery Channel) اظهار داشت: «ما دربارهٔ بیگانگان اطلاعات چندانی نداریم، اما خودمان (انسانها) را بهخوبی میشناسیم! اگر به تاریخ نگاه کنید، رویارویی گروهی از انسانها با فنّاوری پیشرفتهتر با گروهی که دارای پیشرفت کمتری در این زمینه بودهاند، همواره فاجعهبار بوده است. تمدنی بیگانه که پیامهای ارتباطی زمینیان را دریافت کند، ممکن است هزاران سال درزمینهٔ علم و فنّاوری از ما پیشرفتهتر باشد. در این حالت بیگانگان دارای قدرت و امکانات بسیار پیشرفتهتری نسبت به ما هستند، ازاینرو ممکن است ارزش ما از دیدگاه آنان برابر باارزش یک باکتری باشد!»
Jill Cornell Tarter بهعنوان یک ستارهشناس معروف آمریکایی و پدیدآورندهٔ تحقیق Center for SETI، در این زمینه با پروفسور هاوکینگ همعقیده نیست. او ادعای خطرناک بودن بیگانگان و تسخیر زمین توسط موجودات فضایی را رد کرده و دراینباره اظهار داشته است: «درحالیکه استیون هاوکینگ بر این باور است که بیگانگان برای تسخیر زمین و تبدیل آن به سکونتگاه خود میآیند، بنده در کمال احترام به ایشان با این موضوع مخالف هستم. اگر بیگانگان به زمین آمده باشند، پیگیری این موضوع ساده خواهد بود. چراکه با توجه به سن جهان، ما اولین تجربه برای رویارویی با آنان نخواهیم بود.» او در ادامه اضافه کرد: «اگر بیگانگان بتوانند به زمین بیایند، این بدان معناست که فنّاوری و تواناییهای آنان بهقدری پیشرفته است که آنان را از تلاش برای اکتشاف در سایر سیارات در جستجوی غذا، برده گیری موجودات دیگر و … بینیاز کند.»
نویسندگانی بانامهای Philippe Barraud و Mary Parlange در کتاب Beyond Contact: Exploring Our Search for Extraterrestrial Life، ضمن موافقت با استوین هاوکینگ در موضوع تسخیر زمین توسط بیگانگان نوشتهاند: «هشدار استیون هاوکینگ در این زمینه بسیار منطقی است. تصور کنید که یک تمدن بسیار پیشرفته، تمامی منابع در دسترس محل سکونت خود را صرف ساخت سازه و یا یک ایستگاه فضایی بسیار بزرگ کرده باشد. در چنین شرایطی صدها نسل بعد از آنان نیز همچنان با کمبودهای ناشی از این ساختوساز عظیم مواجه خواهند بود. آیا همچنان انتظار داریم که رویارویی چنین بیگانگانی با ما، حامل پیامی از صلح و دوستی باشد؟»