چین به فناوری هدف‌گیری و نابودی موشک‌های هایپرسونیک دست یافت

6 17,450

مهندسان هوافضای چین با کمک پژوهش‌های دانشمندان آمریکایی، راهکاری را برای رهگیری و نابودی موشک‌های هایپرسونیک ارائه دادند. آن‌ها یک سامانه هوایی با قابلیت پرواز با سرعت بیش از ۵ برابر سرعت صوت در مسافت‌های طولانی طراحی کرده‌اند که می‌تواند مسیر حرکت موشک‌های هایپرسونیک را مشخص کرده و آن‌ها را نابود کند.

این سامانه ابتدا با استفاده از ماهواره‌های هشدار سریع و ایستگاه‌های رادار زمینی مسیر یک موشک هایپرسونیک را پیش‌بینی کرده، سپس در حین پرواز سلاحی را برای از بین بردن موشک هایپرسونیک پرتاب می‌کند. وسیله مذکور پس از انجام عملیات و نابودی موشک بازمی‌گردد و برای عملیات بعدی آماده می‌شود. درباره مشخصات موشک هایپرسونیک چه می‌دانید؟

سرعت هایپرسونیک فضا فضایی

طرح دانشمندان آمریکایی

الگوریتم‌هایی توسعه‌یافته در طرح دانشمندان آمریکایی، برای رهگیری موشک‌های معمولی و نه موشک‌های هایپرسونیک توسعه داده شده بودند. سلاح شلیک‌شده به سمت موشک‌های هایپرسونیک با این روش ممکن است کنترل خود را از دست داده یا حتی سقوط کند. یکی دیگر از مشکلات آن‌ها ایجاد دستورالعملی بود که بتواند به طور دقیق مسیر موشک هایپرسونیک را پیش‌بینی کند، چنین امری به محاسبات بسیار پیچیده‌ای نیاز دارد.

اکنون شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای دانشمندان موسسه مهندسی مکانیک و برق شانگهای (Shanghai Institute of Mechanical and Electrical Engineering) نشان می‌دهد که الگوریتم پیشنهادی آن‌ها به طور قابل توجهی فرآیند محاسبه را برای رایانه‌های پروازی ساده کرده است. اگرچه الگوریتم جدید، مسیر پروازی طولانی‌تری را ترسیم می‌کرد، اما همچنان موفق شد سامانه را تا فاصله ۶.۸ کیلومتری از هدف که فاصله مناسبی برای نابودی آن محسوب می‌شود، هدایت کند.

موشک‌های هایپرسونیک به انواعی از موشک گفته می‌شود که بسیار سریع‌تر از سرعت صوت پرواز می‌کنند، به طوری که سرعت حرکت آن‌ها بین ۵ تا ۲۵ برابر سرعت صوت است. با در نظر گرفتن چنین سرعت‌های بالایی و نیز قابلیت مانور این موشک‌ها، رهگیری آن‌ها بسیار دشوار می‌شود.

موشک‌های هایپرسونیک از فناوری موتورهای اسکرم‌جت (Scramjet) بهره می‌برند. از این نوع موتورها در سرعت‌های اَبَرصوت استفاده می‌شود و نحوه عملکردشان شباهت زیادی به موتورهای رَم‌جت (Ramjet) دارد که ساده‌ترین نوع موتور جت به شمار می‌روند. در موتورهای رم‌جت، هوای ورودی به آن، به خاطر سرعت ورود به مجرای موتور، خود به خود فشرده می‌شود و در نتیجه نیاز به داشتن فشارنده (کمپرسور) را برطرف می‌کند.

منبع techchina
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=72410
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ممممم
ممممم
1 سال قبل

همه دنبال صلح جهانی هستن ولی هر روز در هر جای دنیا شاهد ازمایش تسلیحاتی هستیم چون صلحی وجود ندارد و انسانها راهی به دنبال نابودی یکدیگر هستن
حالا هر چندتا موشک و ضد موشک بسازن بدرد نمیخوره چون سیاستمداران جز به قدرت به هیچی فکر نمی کنه که

ابوالفضل
ابوالفضل
1 سال قبل
امتیازدهی به مقاله :
     

موشک هایپرسونیک نابودیش تا پنج شش سال آینده محاله

علی رشیدی
علی رشیدی
1 سال قبل

هرچند دنیای تکنولوژی انتها نداره، ولی الان چیزی که مهمه، هزینه ها هست، اگه قرار باشه برای مثلا یه موشک ۲۰۰ هزار دلاری، ۲۰ ملیون دلار خرج کنن ، هزینه جنگ بالا میزنه و شکست…

من؟بنده خدا
من؟بنده خدا
1 سال قبل
پاسخ به  علی رشیدی

وای عالیه فکر کنم خوده چین همه شو میده دست ایران برادر واقعی هستی چین ما عاشقتیم برادر چین😘😘❤💞

هادی
هادی
1 سال قبل

هیچی از این فناوری نمیدونم فقط اومدم تعداد خنگای مث خودمو بشمارم

اصغر
اصغر
1 سال قبل
پاسخ به  هادی

الان تو این بحران غذایی و دارویی و مسکن و بیکاری و مادی و اجتماعی ایران موشک هایپرسونیک را کجای دلمان بگذاریم