اولین پرواز موفق فضاپیمای بوئینگ انجام شد

فضاپیمای استارلاینر (Starliner) شرکت بوئینگ با پرواز به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی و اتصال به آن، اولین ماموریت موفق خود را انجام داد. این کپسول فضایی که بدون خدمه و توسط حامل فضایی اطلس ۵ (Atlas V) به سوی ایستگاه فضایی فرستاده شده بود، حدودا ۲۶ ساعت پس از پرتاب به ایستگاه فضایی متصل شد.
عملیات مذکور روز پنجشنبه ۱۹مه (۲۹اردیبهشت) ساعت ۲۲:۵۴ به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) در ایالت فلوریدا انجام گرفت و طی آن کپسول سیاستی-۱۰۰ استارلاینر (CST-100 Starliner) به مدار زمین رفت. استارلاینر پیش از این در سال ۲۰۱۹ پروازی ناموفق را تجربه کرده بود و بعد از آن نیز بنا به دلایل فنی هیچ پرواز موفقی نداشت. نمای زیبای زمین از پنجره فضاپیمای اسپیسایکس را ببینید+فیلم
کپسول فضایی شرکت بوئینگ قابلیت حمل ۷ خدمه را دارد و قرار است در کنار کپسول دراگون (Dragon) شرکت اسپیسایکس برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی از آنها استفاده شود. این دو شرکت جزو شرکای تجاری ناسا به شمار میروند و فضاپیماهای آنها جایگزین شاتل فضایی ناسا میشوند.
استارلاینر با وزن پرتاب ۱۳ تن، حدود ۵ متر قطر و ۱۱ متر مکعب حجم دارد. شرکت بوئینگ ۴.۲ میلیارد دلار برای ساخت استارلاینر از دولت آمریکا دریافت کرده است و مطابق برنامهریزیها اولین پرواز سرنشیندار این کپسول فضایی سه ماهه چهارم سال جاری میلادی انجام خواهد شد. در ابتدا پیشبینی میشد فضاپیماهای اسپیسایکس و بوئینگ تا سال ۲۰۱۷ آماده استفاده شوند، اما توسعه هر دو فضاپیما بسیار بیشتر از زمان برنامهریزیشده به طول انجامید.
حامل فضایی اطلس ۵
اطلس ۵ که در این ماموریت از آن استفاده شد، یک حامل فضایی دو مرحلهای سوخت مایع است. این حامل اولین ماموریت خود را در اوت۲۰۰۲ بهانجام رسانده و با احتساب عملیات مورد بحث تاکنون ۹۳ بار به فضا پرتاب شده است که فقط یک ماموریت ناموفق در کارنامه خود دارد.
اطلس ۵ را شرکت آمریکایی یونایتد لانچ الاینس (United Launch Alliance) ساخته و طول کلی آن ۵۸.۳ متر است. حامل مذکور با وزن ۵۹۰ تن قادر به حمل ۲۰ تن محموله به مدار لئو بوده و هزینه هر بار پرتاب آن در سال ۲۰۱۶ رقمی بین ۱۱۰ تا ۱۵۳ میلیون دلار اعلام شده است.