میمون‌های فضایی ایران بچه دار شدند

0 1,208

رئیس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به تولد فرزند میمونهای فضانورد، گفت: سلامت این بچه میمون در پژوهشگاه رویان درحال بررسی است.

فتح الله امی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا، با بیان اینکه دو میمونی که به ماموریت فضایی فرستاده شده بودند، به تازگی صاحب فرزند شده اند، اظهار داشت: حال این میمون نوزاد خوب است و ما در حال بررسی اثرات سفر فضایی میمونهای فضانورد بر سلامت فرزند آنها هستیم.

رئیس پژوهشگاه هوافضا با تاکید براینکه دو میمون پیشگام و فرگام که زوج بودند در دو ماموریت متفاوت از سوی ایران به فضا اعزام شدند، خاطرنشان کرد: تولد نوزاد این میمونها، از لحاظ مطالعاتی بسیار ارزشمند است. چرا که هر دو میمون برای مدتی در فضا بودند و از این جهت می توان اثرات این سفر را از نظر ژنتیکی بر فرزند آنها مورد بررسی قرار داد.

وی با بیان اینکه حال این میمون از نظر ظاهری و انجام آزمایشات اولیه خوب است، اضافه کرد: برای بررسی تاثیرات سفر فضایی بر ژنتیک این نوزاد، میمون تازه متولد شده به پژوهشگاه رویان داده شده است تا مطالعات بیشتری روی آن انجام شود.

رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم همچنین در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به الزامات تعیین شده در برنامه های بالادستی برای سفر فضانورد ایرانی به فضا ، گفت که تلاش می شود تا الزامات زودتر از موعد تعیین شده و کمتر از هشت سال دیگر محقق شود.
وی با تشریح موفقیت های برنامه های فضائی کشور در سال های گذشته ، اظهار داشت : با توجه به این که پرتاپ بزرگ ترین موشک ماهواره بر سیمرغ به فضا در دولت تدبیر و امید و از خاک جمهوری اسلامی ایران بازتاب و اهمیت بسیار زیادی در جهان و کشور داشته ، افزود : بعد از این موفقیت های ارزشمند ، محققان پژوهشکده هوا فضای وزارت علوم به دنبال پرتاب ماهواره هائی با قابلیت طی کردن مسافت یکهزار کیلومتر در فضا پس از جدایی از موتور نخست هستند.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای وزارت علوم گفت : هم اکنون 10 نفر از خلبان های ماهر و زبده در حال گذراندن تمرینات سخت و فشرده هستند تا 2 نفر از آنان که توان بیش از سه هزار ساعت پرواز را داشته باشند ، برای اعزام به فضا انتخاب شوند.
وی افزود : پژوهشگاه بر اساس سند هوا فضا که در آن بر پرتاب موجود زنده به فضا تاکید شده ، تا پایان برنامه ششم توسعه ، پرتاب انسان را به صورت زیرمداری انجام خواهد داد تا بتواند تا همسو با برنامه چشم انداز 1404 ، رفتن انسان به مدار زمین را محقق کند.
امی تاکید کرد : تمام تلاش محققان پژوهشگاه این است که ما کمتر از هشت سال آینده این طرح مهم را در ایران اسلامی محقق کنیم .
وی اضافه کرد : ما در این بخش و با صحبت های اولیه که با شرکت بزرگ فضایی روسیه شده ، توافق کردیم که در این طرح مهم همکاری مشترکی با یکدیگر داشته باشیم و منتظر پاسخ قطعی آنها هستیم.

نخستین میمون فضانورد ایران در سال ۹۱ با نام «آفتاب» و نام رسمی «پیشگام» در یک کپسول زیستی به فضا پرتاب شد و به سلامت به زمین بازگشت. فرگام دومین میمون فضانوردی است که در آذرماه سال ۱۳۹۲ توسط کاوشگر پژوهش تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری زمین صعود کرد و به سلامت به زمین برگشت.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=4570
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها