چین جزئیات ایستگاه فضایی خود را منتشر کرد

0 435

آژانس ملی فضایی چین (CNSA) قصد دارد تا سال ۲۰۲۲ یک ایستگاه فضایی قابل سکونت و دارای چند ماژول را توسعه دهد و اکنون طی گزارشی جزئیات جدیدی از آن را منتشر کرده است. بنابر این گزارش ایستگاه فضایی چین با نام تیانگونگ (Tiangong)، به‌معنای کاخ آسمانی، در مدار لئو و در ارتفاعی بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین فعالیت خواهد کرد که مدت فعالیت آن بیش از ۱۰ سال تخمین زده شده است. این ایستگاه در شرایط عادی امکان میزبانی ۳ فضانورد را دارد که در زمان جابجایی خدمه این تعداد می‌تواند به ۶ فضانورد هم برسد.

تیانگونگ یک ایستگاه T شکل با یک ماژول اصلی در مرکز و دو کپسول آزمایشگاهی در دو طرف خواهد بود. به‌گفته ژو جیانپینگ (Zhou Jianping)، طراح اصلی برنامه فضایی سرنشین‌دار چین، هر یک از این ماژول‌ها بیش از ۲۰ تن وزن خواهند داشت که وزن کلی این ایستگاه را به حدود ۶۶ تن می‌رساند. ماژول اصلی ایستگاه با نام تیانهه (Tianhe) دارای طول کلی ۱۶.۶ متر، حداکثر قطر ۴.۲ متر و وزن برخاست ۲۲.۵ تن است که در حال حاضر بزرگ‌ترین فضاپیمای در حال توسعه توسط چین محسوب می‌شود.

ماژول اصلی ایستگاه فضایی تیانگونگ چین

این ماژول مرکز مدیریت و کنترل و همچنین محل اصلی زندگی خدمه خواهد بود که امکان پشتیبانی از برخی آزمایش‌های علمی و فناوری را داراست. فضای زندگی در ماژول اصلی حدود ۵۰ متر مکعب است که با در نظر گرفتن دو کپسول آزمایشگاهی، این فضا می‌تواند به ۱۱۰ متر هم برسد. تیانهه دارای دو درگاه است که به دو کپسول آزمایشگاهی متصل می‌شوند. به‌علاوه، این ماژول سه درگاه برای اتصال فضاپیماهای سرنشین‌دار، باری و سایر فضاپیماها و یک خروجی برای فعالیت‌های فضانوردان در خارج از ایستگاه دارد.

از کپسول آزمایشگاهی اول با نام ونتیان (Wentian) عمدتاً برای آزمایش‌های علمی و فناوری، فعالیت‌ها و زندگی فضانوردان و همچنین به‌عنوان پناهگاهی برای مواقع اضطراری استفاده می‌شود. ونتیان مجهز به یک هوابند (airlock) مخصوص برای پشتیبانی از فعالیت‌های خارج از ایستگاه و یک بازوی مکانیکی کوچک برای نصب خودکار و عملیاتی‌سازی ابزارهای بیرون از ایستگاه است. کپسول دوم با نام منگتیان (Mengtian) نیز عملکردهایی شبیه به کپسول اول داشته و مجهز به یک محفظه هوایی ویژه برای پشتیبانی از ورود و خروج محموله‌ها و ابزارها توسط فضانوردان و بازوهای مکانیکی است.

گفتنی است بنابر اظهارات جیانپینگ، کپسولی حامل یک تلسکوپ نوری به‌نام ژونتیان (Xuntian) نیز به این ایستگاه منتقل شود که با ارائه داده‌های رصدی، دانشمندان را در درک بهتر جهان یاری می‌دهد؛ تلسکوپی که قادر به رصد بیش از ۴۰ درصد آسمان خواهد بود.

منبع spacedaily
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=15251
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها