کشف ناحیه‌ای از فضا که باران طلا و اورانیوم در آن می‌بارد!

0 1,280

با مقایسه ترکیبات سنگ‌های آسمانی با شبیه‌سازی‌های عددی کهکشان راه شیری، محققان دریافتند که میان دو ستاره نوترونی حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش از شکل‌گیری زمین می‌توانسته یک برخورد رخ داده باشد. این برخورد که منجر به بارانی از عناصر فلزی سنگین نظیر طلا و اورانیوم شده در همین نزدیکی منظومه شمسی رخ داده است.

سابولکس مارکا (Szabolcs Marka) از دانشگاه کلمبیا و امره بارتوش (Imre Bartos) از دانشگاه فلوریدا دو اخترفیزیکدان هستند که یک برخورد سهمگین میان دو ستاره نوترونی متعلق به ۴.۶ میلیارد سال پیش را مورد شناسایی قرار دادند.  به نظر می‌رسد این برخورد یکی از منابع احتمالی مواد تشکیل دهنده سیاره خاکی ما باشد.

این واقعه کیهانی در نزدیکی منظومه شمسی ما رخ داده و حدود ۰.۳ درصد از عناصر سنگین زمین مانند طلا، پلاتینیوم و اورانیوم از دل این برخورد شکل گرفته‌ است. نتایج این یافته‌ها روز دوم ماه مه در مجله نیچر (Nature) منتشر شده است.

بارش طلا و اورانیوم در ناحیه‌ای از فضا نزدیک زمین

دکتر باتوش در این زمینه می‌گوید: «این بدان معناست که در بدن هریک از ما انسان‌ها می‌‌توان مقادیر اندکی از این عناصر را پیدا کرد. ید یکی از آنهاست که عنصر بسیار ضروری برای حیات ما به شمار می‌رود. یک حلقه ازدواج که از رابطه‌ای عمیق و احساسی میان انسان‌ها حکایت می‌کند نیز در واقع خود نمایان‌نگر گذشته کیهانی ماست که بشر و کل سیاره زمین را شکل داده است.»

این استاد دانشگاه کلمبیا ادامه می‌دهد: «سنگ های آسمانی که در مراحل اولیه شکل‌گیری منظومه شمسی بوجود آمده‌اند، مقادیر اندکی از ایزوتوپ‌های رادیو اکتیو را با خود حمل می‌کنند. هنگامی که این ایزوتوپ‌ها متلاشی می‌شوند مانند ساعت‌هایی عمل می‌کنند که می‌توانیم از آنها در به دست آوردن تاریخ تولیدشان استفاده نماییم.»

منبع خبرگزاری علم و فناوری
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=13060
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها