نخستین عکس از افق رویداد سیاهچاله در اوایل سال ۲۰۱۹

0 1,154

سیاهچاله‌ها اسرارآمیزترین اجرام در کیهان می‌باشند، علی‌رغم این حقیقت که سیاهچاله‌ها در مرکز اکثر کهکشان‌ها مخفی شدند، تاکنون هیچ‌کس قادر به مشاهده مستقیم این اجرام نبوده و این به دلیل تیرگی فوق‌العاده‌اشان است که حتی نور قادر به فرار از گرانش عظیم آنها نیست و به همین دلیل عکس‌برداری از آنها تاکنون امکان‌پذیر نبوده است، اما شبکه‌ای از تلسکوپ‌ها به نام تلسکوپ افق رویداد (EHT) این کار را عملی می‌کنند.

این تلسکوپ درواقع مجموعه‌ای از رادیوتلسکوپ‌های سراسر زمین است که به‌صورت شبکه‌ای جهانی عمل می‌کند.طبق مکاتبات جدید نخستین عکس واقعی از سیاهچاله در اوایل سال ۲۰۱۹ منتشر می‌شود. سفید‌ چاله چیست و چه تفاوتی با سیاه‌چاله دارد؟ پیشنهاد می‌کنیم مقاله ما را در این باره بخوانید.

ستارگان در مرکز کهکشان راه شیری با سرعتی حدود ۱۰۰ هزار کیلومتر در ساعت چرخش می‌کنند و این بدان معناست که در مرکز کهکشان، ماده‌ای بسیار چگال و با جرمی حدود ۴ میلیون برابر جرم خورشید وجود دارد. تنها اطلاعاتی که می‌توانیم از مرکز کهکشان راه شیری به دست آوریم، یک منبع فشرده امواج رادیویی است که از کمان-ای*(Sagittarius A) نشر می‌شود.

این امواج رادیویی بسیار ریز و دارای طول‌موجی کمتر از میلی‌متر است و احتمالاً به خاطر خروج گازهای داغی که به داخل سیاهچاله فرو می‌روند ایجاد می‌شود. این نقطه «عدم بازگشت» در سیاهچاله که سرعت گریز در آن بالاتر از سرعت نور است، «افق رویداد» نامیده می‌شود. تلسکوپ افق رویداد هم درصدد عکس‌برداری از این افق هست.

منبع بیگ بنگ
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=11706
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها