برنامه دستگاه لیزر ناسا برای نقشه‌برداری سه‌بعدی از جنگل‌ها

0 447

دستگاه لیزر جدید ناسا (NASA)که قرار است در ماه دسامبر به ایستگاه بین‌المللی فضایی پرتاب شود، به دانشمندان کمک خواهد کرد تا نخستین نقشه سه‌بعدی از جنگل‌های معتدل و گرمسیری دنیا را ایجاد کنند.
بنابر برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، مأموریت تحقیقات دینامیک اکوسیستم جهانی (GEDI)، سوار بر ماهواره‌بر فالکون ۹ (Falcon 9) شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) پرتاب خواهد شد.
هنگامی‌که این مأموریت به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد، فناوری لیزر پیشرفته GEDI قادر به نشان دادن ساختار سه‌بعدی اکوسیستم‌های جنگلی در سراسر جهان خواهد بود.
داده‌های این مأموریت به دانشمندان کمک خواهد کرد تا زیستگاه و زیست‌توده مناطق گرمسیری را نقشه‌برداری کنند و جزئیات مربوط به چرخه کربن زمین را نیز ارائه کنند.
زیست‌توده (Biomass) یا بیومس یک منبع تجدید پذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می‌آید. به‌طورکلی زباله‌هایی که منشأ زیستی داشته باشند و از تکثیر سلولی پدید آمده باشند زیست‌توده نامیده می‌شوند.
GEDI اولین دستگاه لیزر فضایی برای اندازه‌گیری ساختار جنگل‌های گرمسیری و معتدل زمین با وضوح‌بالا و سه‌بعدی خواهد بود. این اندازه‌گیری‌ها به شناخت دانشمندان از میزان ذخیره کربن در جنگل‌های جهان، میزان پتانسیل اکوسیستم‌ها برای جذب غلظت افزایش دی‌اکسید کربن در جو زمین و تأثیر تغییرات جنگل‌ها بر تنوع زیستی کمک خواهد کرد.
GEDI اهداف علمی خود را از طریق استفاده هوشمندانه از نور به انجام خواهد رساند. GEDI یک  ابزار لیدار (lidar) است که برای تشخیص نور و محدوده استفاده می‌شود. این ابزار اطلاعات را با ارسال پالس‌های لیزری ثبت می‌کند و سپس نور منعکس‌شده را دقیقاً اندازه‌گیری می‌کند.
لیدار یکی از فناوری‌های سنجش از راه دور است که از طریق روشن کردن هدف با لیزر و تجزیه‌وتحلیل نور منعکس‌شده، فاصله‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. فناوری لیدار مشابه اصول رادار کار می‌کند که بعضی‌اوقات نیز رادار لیزری نامیده می‌شود. اختلاف اصلی بین لیدار و رادار درواقع نوع طول‌موج‌های تابشی مورداستفاده است. رادار از طول‌موج‌های ناحیه رادیویی استفاده می‌کند درحالی‌که لیدار از طول‌موج‌های لیزری استفاده می‌کند.
فناوری لیدار در زمین‌شناسی، باستان‌شناسی، زمین‌شناسی، لرزه‌سنجی، جنگل‌داری، ارزیابی فاصله دور و فیزیک هواشناسی کاربرد دارد.
در تصویر فوق انعکاس چهره مهندس بنت اگولم (Bente Eegholm) را می‌توان در آینه اولیه دید.

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=11600
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها