ابرنواخترها سریعتر از تصور پیشین حیات میبخشند
محققان میگویند ابرنواخترها احتمالاً اتمهای کربن حیاتبخش را سریعتر از آنچه تصور میشود، تولید میکنند؛ چرا که طی مطالعهای مشخص شده ستارههای در حال انفجار، تولید کربن را در اعماق خود افزایش میدهند. دانشمندان دانشگاه ایالتی میشیگان (Michigan State University) آمریکا دریافتهاند چنین ستارههایی بسیار سریعتر از آنچه تصور میکردند اتمهای کربن حیاتبخش را ایجاد میکنند. البته این کشف میتواند نظریههای فعلی ایجاد عناصر را به چالش بکشد و به پیدایش علوم جدیدی در زمینه نجوم و همجوشی هستهای کمک کند.
کربن یکی از فراوانترین عناصر روی کره زمین است که با انفجار ابرنواختر در واکنش همجوشی سهگانه آلفا ایجاد شده است. منظور از اصطلاح آلفا، یک هسته اتم هلیوم میباشد که از دو پروتون و دو نوترون تشکیل شده است. وقتی سه تا از آنها با هم ذوب شوند، کربن با مجموع شش پروتون، شش نوترون و شش الکترون بهدست میآید. اکنون محققان با استفاده از مدلهای توسعهیافته توسط ابررایانه دریافتند که پروتونهای اضافی در قسمت داخلی یک ابرنواختر میتوانند واکنشهای همجوشی سهگانه آلفا را تسریع کرده و ۱۰ برابر بیشتر از حد انتظار، اتم کربن تولید کنند.
این امر ممکن است وجود کربن اضافی موجود در جهان را توضیح دهد اما رمز و راز دیگری را نیز ایجاد میکند. دانشمندان تاکنون فکر میکردند که این پروتونهای اضافی عامل ایجاد ایزوتوپهای سنگینتر روتنیوم (Ruthenium) و مولیبدن (Molybdenum) هستند که بهوفور در زمین یافت میشوند. لوک اف رابرتز (Luke F. Roberts)، محقق دانشگاه میشیگان، میگوید: «این عناصر در جاهای دیگری جز ابرنواخترها مشاهده نمیشوند.» این بدان معنی است که این ایزوتوپها ممکن است به روشهای دیگری تولید شده باشند، اما محققان از چگونگی آن اطمینان ندارند.