کنجکاوی احیا می‌شود

0 177

ناسا (NASA) امیدوار است کاوشگر کنجکاوی که از سال ۲۰۱۶ به دلیل نقص مکانیکی از کار بازمانده، بتواند به لطف یک روش جدید به کار خود بازگردد. ناسا تکنیک جدیدی را آزمایش می‌کند که ممکن است مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) را مجدد فعال کند. این کاوشگر در سال ۲۰۱۶، به علت نقص در سیستم مکانیکی ترمز و مته، متوقف شد و از ادامه کاوش سیاره سرخ بازماند.
در سال ۲۰۱۲ ، مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا برای مطالعه اقلیم و سطح‌شناسی این سیاره وارد مریخ شد. این کاوشگر تا سال ۲۰۱۶ درست کار می‌کرد، تا این که مته آن به علت نقص مکانیکی در سیستم ترمز متوقف شد.
این حادثه در سال ۲۰۱۶ اولین بار مشکلی نبود که کنجکاوی تجربه می‌کرد. مکانیزم چکش آن هم در سال اول ماموریت، خراب شد. با این حال، این مشکل دوم بزرگتر بود، زیرا حرکت‌های به سمت بالا و پایین را تحت تاثیر قرار داد.
ناسا 19 مه تکنیک جدیدی را برای تعمیر مته به نام “Feed Extended Drill” یا “FED” آزمایش کرد. این روش به بازوی کنجکاوی تکیه می‌کند تا فعالیت بیشتری در این فرایند داشته باشد و مته داخل سنگ‌ها فرو رود. این آزمایش‌ها سپس در مریخ و بر روی کاوشگر واقعی انجام خواهد شد.
دانشمندان ناسا امیدوارند که این آزمایش باعث بازیابی قابلیت‌های حفاری کنجکاوی شود. اگر این روش موثر واقع شود، آنگاه کنجکاوی می‌تواند همچنان به یافتن نمونه‌های سنگ در مریخ ادامه دهد و آنها را تحلیل کند.
در فوریه ۲۰۱۸ ، ناسا تکنیک “FED” را روی کنجکاوی آزمایش کرد، اما این آزمون‌ها نتوانستند نمونه‌ای با کیفیت را تولید کنند. با این حال، این آزمایش به محققان اجازه داد تا تشخیص دهند که چه چیزی در کاوشگر بهبود یافته است.
محققان پس از مطالعه داده‌ها تصمیم گرفتند حفاری ضربه‌ای را به روش “FED” اضافه کنند که امیدوارند بتواند کنجکاوی را احیا کند.
استیون لی، معاون پروژه کنجکاوی، گفت: «این آزمایش بعدی ماست که حفاری را به نحوی که قبل از آن کار می‌کرد، بازگردانیم. براساس چگونگی انجام آن، ما می‌توانیم روند آنالیز مریخ را با دقت انجام دهیم و تلاش‌هایی مانند افزایش میزان نیرویی که در حین حفاری اعمال می‌کنیم را امتحان کنیم.»
اگر این آزمایش‌های موفق باشند، ناسا می‌تواند ظرفیت کامل کنجکاوی را بازگرداند. محققان در حال حاضر برای مرحله بعدی این فرآیند که شامل انتقال نمونه به آزمایشگاه‌های داخلی کنجکاوی است، آماده می‌شوند.
حتی اگر آزمایشات موفق نباشند، محققان برای بهبود تکنیک و عملکرد مته تلاش خواهند کرد. ناسا می‌خواهد کنجکاوی نقش مهمش در جمع‌آوری دانش درباره مریخ را ادامه دهد.
آشوین واساوادا، دانشمند پروژه کنجکاوی، گفت: «هر لایه از کوه شارپ در مریخ، یک فصل از تاریخ این سیاره را نشان می‌دهد. بدون مته گذر از این لایه‌ها ممکن نیست. اکنون ما فرصتی برای دانستن جزئیات داریم.»

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=7021
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها