زنان برای سفر به فضا مناسب هستند یا مردان؟

0 830
موفقیت بانوان در آزمایش‌های مختلف فضانوردی نشان داده است که در سال‌های آینده تعدادی قابل‌توجه از فضانوردان را بانوان تشکیل می‌دهند.
یوری گاگارین (Yuri Gagarin) فضانورد روس اولین فضانوردی بود که از جو کره زمین خارج و به فضا سفر کرد، سفری به دور مدار کره زمین در ۱۲آوریل سال۱۹۶۱ میلادی پرداخت.
۲سال بعد (۱۹۶۳) والنتینا ترشکوا (Valentina Tereshkova) فضانورد روس توانست به‌عنوان اولین فضانورد زن و ششمین فضانورد نام خود را ثبت کند، اتفاقی جدید که در دهه‌های پیش و هم‌زمان با شروع عصر سفر به فضا بیشتر درباره مردان رخ‌داده بود.
در سال‌های اخیر عده‌ای زیاد از فضانوردان را زنان تشکیل می‌دهند که به انجام انواع فعالیت‌ها ازجمله تعمیرات، پژوهش و آزمایش و نیز راه‌پیمایی فضایی می‌پردازند.
اسوتلانا ساویستکایا (Svetlana Savitskaya) نیز اولین فضانورد زنی که در سال۱۹۸۲ راه‌پیمایی فضایی خارج از ایستگاه فضایی میر انجام داده است.
آمار‌ها نشان می‌دهند از زمان اولین پرواز سفینه‌های فضایی سرنشین دار به خارج از جو زمین تاکنون حدود ۵۵۰نفر به فضا سفرکرده‌اند که از این میزان ۶۳نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.
کارشناسان اعتقاددارند با توجه به موفقیت بانوان در پشت سر گذاشتن آزمایش‌های مختلف برای فضانورد شدن در سال‌های آینده تعداد زیادی از فضانوردان را بانوان تشکیل می‌دهند.
به گفته دانشمندان زندگی در فضا اثر‌اتی متفاوت بر زنان و مردان می‌گذارد؛ مردان فضانورد پس از بازگشت از مأموریت‌های فضایی فشارخونی بالاتر در چشمان خود به نسبت زنان دارند. زنان نیز پس از بازگشت از فضا بیش از مردان دچار ضعف و خستگی می‌شوند.
به‌طورکلی زنان سامانه ایمنی قوی‌تری نسبت به مردان دارند به همین دلیل کمتر در فضا دچار عفونت و ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شوند، اما هر ۲گروه به‌شدت درخطر ابتلا به انواع سرطان‌ها به‌ویژه سرطان پوست به دلیل تابش‌های اشعه‌ی کیهانی و خورشید قرار دارند.
زنان فضانورد بهتر می‌توانند تفاوت رنگ اشیای مختلف را تشخیص دهند درصورتی‌که مردان فضانورد بهتر قادر خواهند بود حرکت و جابه‌جایی اشیا را تشخیص دهند.

مردان به دلیل ساختار اسکلتی و عضلانی بیشتر به نسبت زنان در فضا دچار افت و تحلیل رفت توان ماهیچه‌ای بیشتری می‌شوند البته از دست رفتن حجم توده عضلانی در مردان و زنان روی می‌دهد، اما در مردان بیشتر است.
زندگی در فضا به ناباروری در فضانوردان منجر نمی‌شود و بنا بر آمار‌ها از سال۲۰۱۳ تاکنون بیش از ۱۳فضانورد پس از بازگشت از مأموریت فضایی به زمین فرزند دار شده و دچار مشکلاتی مانند سقط‌جنین یا دیگر مشکل‌های متداول در دوران بارداری نشده‌اند.

زندگی در فضا در مردان و زنان فضانورد به‌طور یکسان سبب ایجاد خستگی، استرس، آسیب به کیفیت خواب می‌شود. تمامی فضانوردان پیش از سفر به فضا مورد غربالگری روان‌شناختی قرار می‌گیرند و به گفته کارشناسان تفاوتی ازنظر روانشناسی بین زنان و مردان در زمینه سفر به فضا وجود ندارد.
مقاومت بالای زنان برای زندگی در فضا در کنار هوش بسیار عالی برای فراگیری مطالب علمی و پژوهشی سبب شده است تا دانشمندان زنان را گزینه‌های بهتری برای سفر به سیاره مریخ به نسبت مردان بدانند.
منبع باشگاه خبرنگاران جوان
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=12775
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها