چینی‌ها این بار قصد سفر به مریخ را دارند

0 548
چینی‌ها پس از سفر به نیمه‌تاریک ماه با ماه نورد چانگ‌ای۴، قصد دارند سال آینده فضاپیمای ساخت کشور خودشان را به سیاره مریخ اعزام کرده و بر روی این سیاره فرود بیایند.
به نظر می‌رسد چینی‌ها قصد ندارند از برنامه پیشرفته فضایی خود دست بکشند و پس از سفری موفقیت‌آمیز به نیمه‌تاریک ماه، این بار عزم خود را جزم کرده‌اند تا برای سال آینده سفری به مریخ داشته باشند.
جالب اینکه سفر چینی‌ها به مریخ رفت و برگشتی خواهد بود، که این خود بر پیچیدگی‌های این سفر می‌افزاید. درواقع سازمان فضایی چین می‌خواهد به جهانیان نشان دهد که قادرند با فناوری ساخت کشور خود بر روی سیاره همسایه فرود آمده، نمونه‌برداری کرده و نمونه‌ها را به زمین بازگردانند.

همان‌طور که قبلاً تصریح شد، چین با ماه نورد چانگ‌ای۴ گامی بزرگ در موفقیت‌های فضایی برداشته است و قرار است این موفقیت با چانگ‌ای۵ تکرار شده و این ماه نورد به نمونه‌برداری خود از روی ماه پرداخته و آن‌ها را به زمین بازگرداند. همین موضوع باعث شده تا چینی‌ها درصدد تکرار این تجربه بر روی سیاره سرخ باشند.
درواقع قصد چینی‌ها محقق ساختن یک مأموریت رباتیک در اواسط سال۲۰۲۰ و فرود بر روی سیاره همسایه در۲۰۲۱ هستند. اگر چین موفق به فرود کامل بر روی سیاره سرخ در سال۲۰۲۱ شود می‌توان امیدوار بود در سال۲۰۳۰ این مریخ‌نورد چینی با نمونه خاک و سنگ مریخی به زمین بازگردد.
چین در پایان سال جاری میلادی قصد دارد در ابتدا سفر دیگری به ماه داشته باشد. این بار نوبت به ماه نورد چانگ‌ای۵ است تا مأموریت خود را انجام دهد. هدف این ماه نورد نمونه‌برداری از روی ماه و برگرداندن آن به زمین است. اهداف فرعی نیز توسط این ماه نورد دنبال می‌شوند که می‌توان به یافتن بهترین مکان برای فرود انسان بر روی ماه و ایجاد یک پایگاه انسانی بر روی آن اشاره کرد.
عزم راسخ چین برای سفر به مریخ
بااین‌وجود چینی‌ها به ماه بسنده نکرده و این بار قصد سفر به سیاره سرخ را دارند. این مریخ‌نورد چینی اچ‌ایکس-۱ (HX-1) نام دارد که پس از قرار گرفتن در مدار سیاره بر روی آن فرود آمده، حرکت کرده و به جستجوی بر روی سطح سیاره سرخ خواهد پرداخت. جستجو و تحقیق در خصوص توپوگرافی، ویژگی‌های جغرافیایی، ساختار داخلی، اتمسفر، یونسفر و آب‌وهوای مریخ  ازجمله اهداف این مریخ‌نورد است.
پس از فرود آمدن بر روی سیاره، این مریخ‌نورد به‌مانند چانگ‌ای۴ مأموریت پیمایش سطح را آغاز خواهد کرد. این ربات پیشرفته با انرژی خورشیدی کار می‌کند و دارای ۶چرخ خواهد بود و با راداری که به آن مجهز است قادر می‌باشد تا ساختار داخلی سیاره را کاوش کند و در صورت وجود سفرهای آب زیر مریخی آن‌ها را کشف نماید. همچنین چینی‌ها امید زیادی دارند تا این مریخ‌نورد به آن‌ها در خصوص وجود یا عدم وجود حیات در دوران باستانی و حال بر روی سیاره کمک کند.
برخی از محققان معتقدند که حوضچه‌های واحه‌ای مریخ بهترین مکان برای کاوش و یافتن بقایای فسیلی حیات باستانی هستند. اما فراموش نکنیم که ورود به جو مریخ و فرود آمدن بر روی سیاره بسیاری چالشی خواهد بود، زیرا در حدود یک‌سوم سفرهایی که توسط روسیه، چین و اروپا به این سیاره صورت گرفته با شکست همراه بوده است.

قرار است مریخ‌نورد چینی در جولای یا اوت سال۲۰۲۰ به مریخ پرتاب شود. در این زمان فاصله بین مریخ و زمین به حداقل می‌رسد و میزان سوخت موردنیاز نیز در پایین‌ترین سطح خود خواهد بود.

شایان‌ذکر است چندی پیش ناسا (NASA) با فرودگر اینسایت موفق شد تا بر روی مریخ فرود بیاید. هدف اصلی اینسایت نیز بررسی ساختارهای داخلی مریخ است. چینی‌ها قبلاً با روس‌ها در زمینه پرتاب ماهواره مریخی موسوم به یینگهو۱ همکاری داشته‌اند که مأموریت موفقیت‌آمیزی نبوده است.
اگر چین در مأموریت جدید خود  موفق شود، سومین کشوری است که قادر به لمس سطح سیاره شده است. اتمسفر مریخ به‌قدری چگالی دارد که بتواند یک فضاپیما را به‌راحتی به آتش بکشد و لذا نیمی از تلاش‌ها برای لمس مریخ ناموفق خواهد بود و چینی‌ها باید این فاکتور را مدنظر داشته باشند.
یکی از تلاش‌های ناموفق برای فرود بر روی این سیاره متعلق به کاوشگر اروپایی موسوم به شیاپارلی بود که روشن شدن بی‌موقع حامل آن باعث شد تا از فاصله‌ای دور و با سرعت به سمت سیاره سقوط کرده و درنهایت منفجر شود.
منبع گجت نیوز
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=12167
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها