ماهواره‌بر با موتور هسته ای؛ راهکار روسیه برای انجام سفرهای فضایی بین سیاره ای

0 522

روسیه اعلام کرده مشغول ساخت نوعی ماهواره‌بر با موتور هسته‌ای است و قصد دارد از آن در ماموریت‌های فضایی‌اش به مریخ و فراتر از آن استفاده نماید. ولادیمیر کاشلوکف، رئیس مرکز تحقیقاتی کلدیش (Keldysh) در مسکو در همین رابطه به یکی از نشریات این کشور گفته که ماهواره‌بر مورد بحث قادر خواهد بود روی مریخ فرود بیاید و بعد از ۴۸ ساعت مجددا عازم ماموریت فضایی دیگری شود.
کاشلوکف که کارشناسان انتقال حرارت و الگوسازی ریاضی است اعلام داشت که دانشمندان روسی از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون روی این ماهواره‌بر کار کرده‌اند و در ساخت آن از نوعی سامانه رانشی «بی نظیر» استفاده شده که بیشتر در داستان های علمی و تخیلی نمونه‌اش مشاهده شده است.
وی در ادامه گفت: «ماموریت به مریخ در آینده نزدیک امکان‌پذیر خواهد بود اما این کار به خودی خود هدف محسوب نمی‌شود. موتورهای ما مبنا و پایه‌ای برای مجموع ماموریت‌های فضایی آینده خواهند بود که هم اکنون غیرواقعی و غیرعملیاتی به نظر می‌رسند.» او اضافه کرد که هیچ بازه زمانی مشخصی در رابطه با زمان آماده سازی ماهواره‌برها موجود نیست.
کاشلوکف همچنین خاطرنشان کرد: «چندبار مصرف بودن این ماهواره‌برها اولویت محسوب می‌شود. ما باید موتورهایی بسازیم که نیازی به بهینه‌سازی یا تعمیر بیشتر از یکبار در هر ده پرواز را ندارند. علاوه بر این ۴۸ساعت بعد از بازگشت به زمین ماهواره‌بر باید مجددا آماده ماموریت باشد. این در واقع همان تقاضایی است که بازار دارد.»
این ماهواره‌بر با موتور هسته‌ای قرار است که فضانوردان را به مراتب سریع‌تر از دیگر فضاپیماهای در دست توسعه به آن سوی زمین برده و بازگرداند. همانطور که احتمالا می‌دانید تحقیقات مستمر روی موش‌ها نشان داده که حضور طولانی مدت در فضا پیامدهای منفی بسیاری روی سلامت افراد می‌گذارد و دانشمندان نگران هستند که این خطرات برای انسان نیز وجود داشته باشند. کاشلوکف در این رابطه می‌گوید که روسیه هم اکنون مشغول ساخت سامانه‌هایی است که فقط برای حضور در مدار یا بین سیارات مناسب باشند.
به گفته کاشلوکف اصلی ترین رقیب روسیه در این مسیر آمریکاست. او ضمن اشاره به این نکته که هم اکنون ایلان ماسک (Ellon Musk) در شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) از فناوری‌های قدیمی برای این منظور استفاده می کند ادامه داد: «ماسک ماهواره‌بر خود را براساس فناوری‌های  قدیمی و موتورهای استفاده شده توسعه داده است. او در واقع نقش یک بازرگان را ایفا نموده؛ بدان معنا که از راهکاری آماده و امتحان شده استفاده کرده و با موفقیت آن را برای اجرای برنامه‌هایش به کار برده است.»
البته اشاره کنیم که شرکت‌ها ایده‌های مختلفی برای سفر به فضا دارند اما طرح و برنامه‌های آن‌ها لزومی بر انجام موفقیت آمیزشان نیست؛ کما اینکه پیشتر پرتاب‌های ناموفق بسیاری توسط کشورها و شرکت‌های مختلف به ثبت رسیده‌اند.

منبع دیجیاتو
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=11665
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها