دنباله‌دار بوریسوف در نزدیک‌ترین فاصله از زمین قرار خواهد گرفت

0 752

دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای بوریسوف (Borisov) طی هفته‌های آینده در نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین قرار خواهد گرفت. این دنباله‌دار، دومین جسم میان‌ستاره‌ای کشف‌شده در منظومه شمسی است. بوریسوف که خصوصیاتی مشابه بیشتر دنباله‌دارهای منظومه شمسی دارد نخستین بار در تاریخ ۳۰ اوت سال جاری توسط ستاره‌شناس اوکراینی به نام گینادی بوریسوف (Gennady Borisov) کشف شد و GB00234 نام گرفت. بعد از آنکه چندین رصدخانه دیگر در اقصی نقاط دنیا موفق به شناسایی این دنباله‌دار شدند نام رسمی C/2019 Q4 یا بوریسوف (Borisov) برای آن انتخاب گردید.

بوریسوف ۸دسامبر (۱۷آذر) اولین عبور خود را از مقابل زمین انجام داد و ۲۸دسامبر (۷دی) در نزدیک‌ترین فاصله خود از کره خاکی ما قرار می‌گیرد. این جرم میان‌ستاره‌ای تا چندین هفته قابل مشاهده خواهد بود و اگر حین عبور از مقابل خورشید از بین نرود، به سفر خود در فضا ادامه خواهد داد. البته دنباله‌دار بوریسوف درخشندگی زیادی نداشته و با هر تلسکوپی قابل مشاهده نیست؛ بااین‌وجود برخی از منجمان موفق به ثبت تصاویر زیبایی از آن شده‌اند.


بوریسوف در چند شب آینده در جهت صور فلکی کلاغ (Corvus) و پیاله (Crater) و به کمک تلسکوپ‌هایی با دیافراگم حداقل ۳۰ سانتی‌متر، قابل مشاهده است.

 نکته جالب درباره این جرم آسمانی این است که شناسایی آن در حالی رخ داد که مرتباً به زمین نزدیک‌تر می‌شد. البته آنطور که دانشمندان می‌گویند خطری ساکنین زمین را تهدید نمی‌کند و قرار نیست این دنباله‌دار به زمین برخورد نماید. این جرم بین ستاره‌ای بسیار شبیه به امواموا (Oumuamua) است که چندی پیش وارد منظومه شمسی شد، از کنار خورشید عبور کرد و سپس از منظومه خارج گردید.

شایان ذکر است دنباله‌دار یک گلوله برفی کیهانی است که از گازهای منجمد، سنگ و گرد و غبار ساخته‌ شده و ابعاد آن تقریباً به اندازه یک شهر کوچک می‌باشد. وقتی که دنباله‌دار به نزدیکی خورشید می‌رسد، یخ‌های موجود در هسته آن تبخیر می‌شود که تبدیل به ابر بزرگی پیرامون آن می‌گردد.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=14460
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها