آرشیو

CNSA

نمایشگاه هوافضای ژوهای ۲۰۲۴، مهم‌ترین رویداد تجاری هوایی چین

نمایشگاه بین‌المللی هوانوردی و فضایی چین از ۲۲ تا ۲۷آبان۱۴۰۳ در ژوهای، استان گوانگدونگ، برگزار خواهد شد و میزبان بیش از ۷۸۰ شرکت‌کننده از بیش از ۴۰ کشور خواهد بود. این نمایشگاه که به عنوان نمایشگاه هوایی چین یا نمایشگاه ژوهای نیز شناخته…

سنگال به پروژه تحقیقاتی ماه چین پیوست

آژانس مطالعات فضایی سنگال در تاریخ ۵‌سپتامبر‌۲۰۲۴، با اداره ملی فضایی چین برای پیوستن به پروژه ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری توافقنامه‌ای امضا کرد؛ این همکاری بخشی از تلاش‌های چین برای گسترش همکاری‌های فضایی با کشورهای آفریقایی و تقویت…

رقابت شدید برای سفر به مریخ؛ برنده کیست؟

سازمان‌های فضایی از دهه‌ها پیش در تلاش بوده‌اند، ایده سفر به مریخ را عملی کنند. زمانی روسیه و آمریکا برای کاوش‌های فضایی با همدیگر رقابت می‌کردند و حالا چین جای روسیه را گرفته است و در آمریکا نیز شرکت‌های خصوصی قدرتمندی همچون اسپیس‌ایکس پا…

همکاری چین و اروپا در اکتشافات فضایی

چین برای دستیابی به اهداف بلند پروازانه خود در اکتشافات فضایی به دنبال گسترش همکاری خود با سایر کشور‌های جهان از جمله اروپا است؛ در همین راستا، آکادمی علوم چین و آژانس فضایی اروپا در حال برنامه‌ریزی پرتاب کاوشگر اسمایل برای سال ۲۰۲۵ از…

سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری آذربایجان در صنعت فضایی

رئیس هیئت مدیره آذر کاسموس، آژانس فضایی آذربایجان، در کنگره بین‌المللی فضانوردی اعلام کرد این کشور در ۱۰ سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون دلار در صنعت فضایی سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین در حاشیه این کنگره، آژانس فضایی آذربایجان و اداره ملی فضایی…

گام دیگر پیشتازان فضا برای پیروزی در رقابت بازگشت نمونه از مریخ

دانشمندان چینی یک مدل عددی جدید برای شبیه‌سازی محیط جوی مریخ ایجاد کرده‌اند که پشتیبانی تحقیقاتی را برای آماده‌سازی ماموریت بازگشت نمونه از مریخ ارائه می‌دهد. چین در حال برنامه‌ریزی برای اعزام ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ در دهه آینده است…

تعداد پایانه‌های سامانه ماهواره‌ای ناوبری چین به ۲۳ میلیون رسید

تعداد ترمینال‌هایی که از سامانه ماهواره‌ای ناوبری بیدو در چین استفاده می‌کنند تا نیمه اول سال ۲۰۲۳ به حدود ۲۳ میلیون رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۷.۲۷ میلیون افزایش یافته است. در همین رابطه بخوانید: پیش‌بینی زلزله توسط…

پاکستان به پروژه تاسیس پایگاه تحقیقاتی روی کره ماه پیوست

پاکستان به پروژه ایستگاه تحقیقاتی قمری بین‌المللی پیوست. این پروژه توسط چین هدایت می‌شود و هدف آن ساخت یک پایگاه دائمی روی ماه در دهه ۲۰۳۰ است. پروژه مذکور به عنوان یک رقیب بالقوه برای برنامه آرتمیس ناسا به شمار می‌آید. در همین رابطه…

چین نمونه‌های قمری را در اختیار محققان بین‌المللی قرار می‌دهد

چین برای اولین بار مواد قمری که به وسیله ماموریت چانگ‌ای-۵ جمع‌آوری شده است را در اختیار دانشمندان بین‌المللی قرار می‌دهد. ماموریت چانگ‌ای-۵ (Chang'e-5) در نوامبر۲۰۲۰ پرتاب شد و ۲۳ روز بعد با ۱.۷۳ کیلوگرم مواد قمری جمع‌آوری‌شده از منطقه…

نقشه‌برداری از اعماق قسمت تاریک ماه برای اولین بار

دانشمندان برای اولین بار تا عمق ۳۰۰ متری ماه را به تصویر کشیدند و میلیاردها سال تاریخ ماه را که قبلا پنهان بود آشکار کردند. ماه‌نورد یوتو-۲ که بخشی از ماموریت چانگ‌ای-۴ به شمار می‌آید، با استفاده از فناوری رادار نفوذپذیر ماه، کاوشگر را قادر…