لتونی به شصتمین کشور امضاکننده توافق‌نامه‌های آرتمیس پیوست

0 9

لتونی اعلام کرد که به شصتمین عضو توافقنامه آرتمیس پیوسته است. این توافقنامه که توسط ناسا رهبری می‌شود، مجموعه‌ای از اصول بین‌المللی برای اکتشاف صلح‌آمیز و پایدار فضا است. مقامات لتونی این اقدام را گامی مهم در جهت مشارکت فعال‌تر در جامعه جهانی فضا دانسته‌اند.

اکتبر برای برنامه آرتمیس ماهی تاریخی بود؛ چراکه علاوه بر لتونی، فیلیپین، مالزی و مجارستان نیز به این توافق‌نامه پیوستند و تعداد امضاکنندگان در سال ۲۰۲۵ دو برابر شد. پیش‌تر، سنگال، نروژ، بنگلادش و فنلاند نیز در همین سال نام خود را به فهرست افزوده بودند.

توافق‌نامه‌های آرتمیس نخستین‌بار در سال ۲۰۲۰ توسط ناسا، وزارت خارجه آمریکا و هفت کشور بنیان‌گذار دیگر تدوین شد. این توافق‌نامه بر پایه اصول پیمان فضای ماورای جو ۱۹۶۷ بنا شده و هدف آن ترویج همکاری صلح‌آمیز، شفافیت و استفاده پایدار از منابع فضایی است.

با وجود نام آن، توافق‌نامه‌های آرتمیس مستقیما به برنامه بازگشت انسان به ماه (Artemis Program) وابسته نیستند، اما هر دو در یک مسیر پیش می‌روند: گسترش حضور بشر در فضا. ناسا هم‌اکنون در حال آماده‌سازی برای ماموریت آرتمیس ۲ (نخستین پرواز سرنشین‌دار به مدار ماه از ۱۹۷۲ تاکنون) در اوایل سال ۲۰۲۶ است. پس از آن، آرتمیس ۳ در سال‌های ۲۰۲۷ یا ۲۰۲۸ قرار است فضانوردان را برای نخستین‌بار در قرن ۲۱ بر سطح ماه فرود آورد.

هدف نهایی ناسا و شرکای بین‌المللی‌اش، ایجاد حضور پایدار انسان در ماه و در نهایت گسترش اکتشاف به مریخ است.

منبع jahanesanat
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=99894
مطالب پیشنهادی اسپاش
دیدگاه شما چیست؟