اولین ماهواره راداری ایران در راه است

0 54

ایران امسال برای نخستین بار صاحب یک ماهواره راداری خواهد شد. طبق اعلام حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور، رونمایی از این دستاورد در برنامه قرار دارد.

سالاریه درباره آخرین وضعیت پروژه‌های فضایی ایران می‌گوید: «دو دسته اصلی از ماهواره‌ها در حال توسعه هستند؛ ماهواره‌های سنجشی و ماهواره‌های مخابراتی. در حوزه مخابرات، پروژه «ناهید» دنبال می‌شود و در بخش سنجشی نیز ماهواره‌های «پارس» و «راد» در دست اجرا هستند. ماهواره «پارس ۱» پیش‌تر پرتاب شد و نمونه دوم آن، «پارس ۲»، سال گذشته رونمایی شد و اکنون در مرحله آماده‌سازی برای پرتاب قرار دارد. همچنین طراحی «پارس ۳» با هدف دستیابی به دقت تصویربرداری یک متر یا حتی بهتر در حال انجام است.» این پروژه با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران، وزارت ارتباطات و مجموعه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش می‌رود.

سالاریه ادامه می‌دهد: «ماهواره «راد» نیز به‌عنوان یک ماهواره تصویربرداری راداری در دست توسعه است و تلاش داریم امسال، در صورت فراهم بودن شرایط، نخستین ماهواره راداری کشور را رونمایی کنیم. این دستاورد برای ایران بسیار اهمیت دارد. البته زمان دقیق رونمایی فعلاً اعلام نمی‌شود و در زمان مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد. دو کلاس از ماهواره‌های راداری با نام‌های «راد ۱» و «راد ۲» در حال طراحی هستند و هدف این است که دست‌کم یکی از آنها در سال جاری رونمایی شود.»

او تاکید می‌کند: «پروژه‌های فضایی ایران، از جمله «پارس ۳» و ماهواره‌های راداری، با تلاش متخصصان داخلی با جدیت پیگیری می‌شوند و می‌توانند تحولی چشمگیر در حوزه سنجش از دور و فناوری فضایی کشور ایجاد کنند.»

 

منبع farsnews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=98668
مطالب پیشنهادی اسپاش
دیدگاه شما چیست؟