هند کاوش در ماه را برای یافتن هلیوم ۳ آغاز می‌کند

0 1,231

سازمان پژوهش‌های فضایی هند اعلام کرده است کاوشگر تحقیقاتی چاندرایان-۲ (Chandrayaan-2) که هدف آن کاوش در قسمت جنوب ماه است را ماه اکتبر پرتاب خواهد کرد.
ماموریت چاندرایان-۲ جمع‌آوری اطلاعات از سطح کره ماه است و این نخستین بار است که یک کشور ماموریتی را در قسمت جنوب ماه انجام خواهد داد.
این ماموریت شامل یک فرودگر، یک مدارگرد و یک کاوشگر مستطیلی است که نیروی آن‌ها توسط انرژی خورشیدی تامین می‌شود. داده‌های جمع‌آوری شده توسط کاوشگر به فرودگر ارسال خواهند شد و سپس این داده‌ها برای تجزیه و تحلیل به سازمان پژوهش‌های فضایی هند ارسال خواهند شد.
کاوشگر چاندرایان-۲ دارای شش چرخ است. قرار است این کاوشگر پوسته ماه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد تا آثاری از آب و هلیوم-۳ که یک ایزوتوپ مهم برای توسعه انرژی همجوشی روی زمین است، پیدا کند.
سازمان پژوهش‌های فضایی هند گفت: «این ماموریت یک کاوشگر دارای شش چرخ را حمل خواهد کرد که در اطراف محل فرود در حالت نیمه مستقل که با تصمیمات زمینی تعیین می‌شود، حرکت خواهد کرد. ابزار موجود در این کاوشگر، سطح ماه را مشاهده خواهند کرد و اطلاعاتی را که ارسال خواهند کرد برای تجزیه و تحلیل خاک ماه مفید خواهد بود».
کشورها و شرکت‌های سراسر جهان در بهره برداری هلیوم ۳ بسیار مشتاق هستند، بنابراین دانشمندان امیدوارند که این ایزوتوپ بتواند در نوعی همجوشی هسته‌ای که ضایعات هسته‌ای تولید نمی‌کند، مورد استفاده قرار گیرد.
همجوشی هسته‌ای یک فرآیند است که انرژی خورشید را تامین می‌کند. این فرایند شامل درهم شکستن اتم‌های هیدروژن برای تولید هلیم و آزادسازی مقدار زیادی انرژی است. هنگامی که انرژی همجوشی به دست آید، می‌تواند به عنوان یک منبع انرژی نامحدود در سیاره ما مورد استفاده قرار گیرد.
در حال حاضر این ایزوتوپ بر روی زمین تولید و برای شناسایی مواد رادیواکتیو غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. متاسفانه، هلیم 3 بسیار نادر و گران است.
جرالد کولسینسکی، عضو سابق شورای مشورتی ناسا، ارزش هر تن هلیوم را حدود پنج میلیارد دلار برآورد کرده است.
با این حال، ماه مقدار زیادی از این ایزوتوپ را داراست. بادهای خورشیدی قادر به بمباران کردن ماهواره طبیعی زمین با مقدار زیادی از هلیم۳ بودند، زیرا آن ماهواره توسط یک میدان مغناطیسی محافظت نمی‌شود. حضور این ایزوتوپ در ماه در نمونه‌هایی که توسط مأموریت‌های آپولو بازگشته بود، تائید شده بود.
احتمالا حدود یک میلیون تن هلیوم۳ در ماه وجود دارد، هر چند تنها یک چهارم آن احتمالا به زمین آورده خواهد شد.
به نظر می‌رسد، هند در میان کشورهایی است که در جستجو و امکان بهره برداری از هلیوم-3 برای انرژی همجوشی هستند اما چین نیز تنها کشوری است که در قرن بیست و یکم یک کاوشگر را به ماه فرستاده است و یکی از اهداف آن ماموریت کشف هلیم۳ در سطح ماه است.

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=9817
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها