امیدواری دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی سیلیکونی

انواع حیات در کره زمین بر پایه کربن تکامل یافته، اما شاید در سیاره دیگر وجود حیات فرازمینی بر پایه سیلیکون باشد. جالب است بدانید موجودات فضایی تکاملیافته بر پایه سیلیکون به آب و اکسیژن نیاز ندارند و میتوانند محیطهای اسیدی یا با دمای بسیار بالا را تحمل کنند. در ابتدا بیایبد بررسی کنیم که چرا حیات بر پایه کربن در کره زمین شکل گرفته و چرا سیلیکون میتواند جایگزینی برای کربن باشد.
تفاوتهای کربن و سیلیکون برای ایجاد حیات
اول از همه اینکه در دمای کنونی پیوند سیلیکون-سیلیکون نسبت به کربن پایداری کمتری دارد. دوم اینکه سیلیکون در تماس با آب پایدار نیست. مشکل سوم اینکه سیلیکون در حضور اکسیژن سریع به SiO2 یا همان سیلیکات تبدیل میشود که حالت جامد دارد.
حضور موجودات فضایی بر پایه سیلیکون در تایتان
موجودات فضایی سیلیکونی تایتان احتمالا در اندازه میکروب خواهند بود. بهباور دانشمندان موجودات فضایی سیلیکونی پیشرفته به دمای بالایی برای زنده ماندن نیاز دارند. اینجاست که حتی وحشتناکترین سیارههای جهان به گزینهای ایدهآل برای حیات سیلیکونی تبدیل میشوند.
ویژگیهای موجودات فضایی سیلیکونی
موجودات فضایی سیلیکونی میتوانند با توجه به محیط زندگی خود ویژگیهای گوناگونی داشته باشند. در ادامه ویژگیهای خاص آنها در چهار محیط مختلف را بررسی میکنیم.
سیارههای با دمای بسیار پایین
در بسیاری از سیارههای فراخورشیدی دمای هوا بین ۹۰- تا ۱۸۰- درجه سلسیوس قرار دارد. در چنین دمایی ترکیبات بر پایه سیلیکون نسبت به کربن پایدارتر خواهند بود. در نتیجه ممکن است شاهد شکلگیری موجودات فضایی سیلیکونی با طول عمر بسیار بالا باشیم.
از آنجایی که در دمای پایین میزان فعالیت شیمیایی و سوختوساز کاهش مییابد، این موجودات نیز فوقالعاده کند خواهند بود؛ مثلا ممکن است مکانیزم تنفسی خاص آنها هر چند روز یکبار انجام شود.
سیارههای با دمای بالا
اگر یک سیاره از کمربند حیات به ستاره خود نزدیکتر باشد، بهاحتمال زیاد دمای سطح آن از ۳۰۰ درجه فراتر خواهد رفت. در این صورت موجودات فضایی سیلیکونی خاصی شکل میگیرند که جنس بدن آنها شبیه به بلورهای معدنی است؛ همچنین آنها احتمالا بهجای اکسیژن از گوگرد یا گازهای فلزی برای تنفس استفاده میکنند.