منظومه ماهواره‌ای با قابلیت پایش کل زمین در ۳۵ دقیقه

0 31

دانشمندانی از چین و آمریکا، با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند و منظومه‌های ماهواره‌ای، روشی نوین برای رصد سریع و دقیق کره زمین با ۸۹۱ ماهواره طراحی کردند که می‌تواند رصد هر نقطه از زمین را در کمتر از ۳۵ دقیقه ممکن سازد.

چالش‌های طراحی منظومه ماهواره‌ای و راهکار نوین

در گذشته، طراحی منظومه ماهواره‌ای بیشتر بر پوشش یکنواخت سیاره تمرکز داشت، اما امروز با افزایش نیازها در حوزه‌هایی مانند تصویر‌برداری با وضوح بالا، ارسال سریع داده‌ها و نظارت پیشرفته، روش‌های گذشته دیگر پاسخگو نیستند. محققان در این پروژه با دسته‌بندی ماهواره‌ها به دو گروه پایه و همراه و استفاده از الگوریتم‌های هوشمند ازدحام ذرات (Nondominated Sort Particle Swarm Optimization) توانسته‌اند این چالش را با دقت بالا حل کنند.

در این طراحی، ۸۱ ماهواره پایه به طور یکنواخت در مدار قرار گرفته‌اند و هر ماهواره پایه، دارای ۱۰ ماهواره همراه است که به شکل بیضوی و هماهنگ در اطراف آن حرکت می‌کنند. این خوشه‌های ماهواره‌ای به گونه‌ای چیده شده‌اند که هر منطقه‌ای از زمین (بجز قطب‌ها) طی ۳۵ دقیقه یا کمتر تحت پوشش تصویربرداری قرار گیرد. هر ماهواره از منظومه می‌تواند منطقه‌ای به وسعت ۱۴۰ کیلومتر را تصویربرداری کند.

شماتیک ماهواره‌های منظومه
شماتیک ماهواره‌های منظومه

کارکرد عملیاتی و مزایای منظومه هوشمند

قابلیت تصویربرداری از هر نقطه زمین در بازه‌ ۳۵ دقیقه‌ای، در حوزه‌های پایش محیطی، نظامی، امداد و نجات، کشاورزی هوشمند و تحلیل بلایای طبیعی بسیار حیاتی و تحول‌آفرین است.

این پروژه حاصل همکاری دانشگاه مهندسی هاربین (Harbin Engineering University)، آکادمی فناوری فضایی چین (China Academy of Space Technology) و موسسه فناوری استیونز (Stevens Institute of Technology) آمریکا نمونه‌ای از همکاری علمی بین‌المللی میان چین و آمریکا در سطح بالای پژوهشی است که می‌تواند نسل آینده ماهواره‌ها و رصدهای زمین‌پایه را دگرگون کند. الگوریتم‌ها، طراحی گروهی و فناوری‌های جدید امکان می‌دهند که با صرف منابع کمتر، عملکردی به مراتب بالاتر نسبت به سامانه‌های مرسوم فراهم شود.

منبع scitechdaily
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=94540
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها