کشف گونهای ناشناخته از یک باکتری بیماریزا در ایستگاه فضایی چین

دانشمندان چینی از کشف یک سویه جدید باکتریایی خبر دادهاند که در ایستگاه فضایی تیانگونگ وجود دارد؛ این باکتری که «نیالیا تیانگونگنسیس» نامیده میشود، گونهای جدید از یک باکتری شناختهشده زمینی به شمار میرود که سازگاریهای جدیدی برای بقا در فضا پیدا کرده است. کشف این باکتری، نشاندهنده توانایی باکتریها برای انطباق با محیطهای سخت و همچنین اهمیت بررسی اثرات فضا بر میکروارگانیسمها است.
میکروارگانیسم جدید مقاوم در برابر با محیطهای سخت فضایی

بخشی از این فعالیت ها شامل جمعآوری نمونه از سطوح تجهیزات داخلی ایستگاه است و در طی این تلاشها، باکتریهای جدیدی شناسایی شدهاند؛ این ایستگاه فضایی برای انجام آزمایشات در زمینههای مختلف از جمله فیزیک و علوم زیستی طراحی شده است.
میکروارگانیسم جدید با نام علمی نایالیا تیانگونگنسیس (Niallia Tiangongensis) با باکتری بیماریزای انسانی نایالیا سیرکولانس (Niallia Circulans) ارتباط نزدیکی دارد. این عامل بیماریزا با عفونتهای زخم مرتبط است و معمولا درون خاک زندگی میکند؛ هنوز هیچ تحقیقی برای ارزیابی این که آیا این باکتری برای انسان مضر است یا خیر، انجام نشده است. این باکتری به دلیل توانایی خود در ترمیم آسیبهای ناشی از تشعشعات و مقاومت در برابر استرس اکسیداتیو که معمولا در محیطهای سخت وجود دارد، جالب توجه میباشد.
در مه۲۰۲۳، فضانوردان چینی نمونههایی را از یکی از کابینها به عنوان بخشی از برنامه CHAMP جمعآوری کردند. این نمونهبرداریها برای مطالعه میکروبیوم ناحیه سکونت در ایستگاه فضایی چین CHAMP انجام شد؛ هدف از این برنامه، بررسی میکروبهای موجود در ایستگاه فضایی و تاثیر آنها بر سلامت فضانوردان و ایمنی فضاپیماها بود.
بررسی چگونگی تغییر و تکامل باکتریها در فضا
پژوهشهای از این دست فقط به فضا محدود نمیشوند و میتوانند روی زمین هم مفید باشند. تغییراتی که در باکتریها در فضا ایجاد میشود، ممکن است باعث شود نقاط ضعف آنها آشکار شود. این نقاط ضعف میتوانند به دانشمندان کمک کنند روشهای بهتری برای مقابله با باکتریها و درمان بیماریهایی که ایجاد میکنند، پیدا کنند. شناخت این جهشها میتواند کمک کند داروها یا روشهای جدیدی برای مبارزه با این میکروبها روی زمین ابداع کنیم.