پرتاب آزمایشگاه تولید مواد غذایی به فضا

به زودی، فضانوردان میتوانند از غذاهای تولید شده در آزمایشگاه مانند استیک و پوره سیبزمینی در فضا لذت ببرند. این اقدام که توسط آژانس فضایی اروپا آغاز شده، با هدف کاهش وابستگی به ارسال غذاهای گرانقیمت از زمین انجام میشود. راهاندازی آزمایشگاه در فضا گامی مهم در جهت تولید غذا در فضا و کاهش هزینههای گزاف تامین غذای فضانوردان محسوب میشود.
گوشت مرغ پرورشیافته در آزمایشگاه در حال حاضر به سوپرمارکتهای آمریکا و سنگاپور راه یافته است. طرفداران پرورش غذا در آزمایشگاه میگویند که ارزش واقعی این موادغذایی در توانایی آنها به عنوان یک منبع غذایی پایدار و سازگار با محیط زیست، نهفته است.
بیوراکتوری که میتواند هر نوع غذایی را تولید کند
دکتر عقیل شمسول(Aqeel Shamsul)، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت فرانتیر اسپیس، میگوید: «علم کنونی میتواند از انرژی خالص، غذا و نوشیدنی تولید کند و هدف ما، ساخت کارخانههایی در مدار زمین و روی کره ماه است.»
پس از پرتاب بیوراکتور توسط ماهوارهبر فالکون ۹ (Falcon 9) شرکت اسپیسایکس، این ماهواره مکعبی، حاوی یک آزمایشگاه کوچک است با اولین فضاپیمای تجاری قابل بازگشت اروپا موسوم به فینیکس (Phoenix)، به دور زمین خواهد چرخید.
جاکوب رادزیکوفسکی (Jakub Radzikowski)، سرآشپز ارشد امپریال کالج لندن، میتواند نشاسته و پروتئین را از قارچها تهیه کند. وی میگوید: «ما میتوانیم هر نوع غذایی را در فضا تهیه کنیم.»