پرورش بذر جو در فضا توسط دانشمندان چینی

0 15

چین گامی مهم در جهت بهبود امنیت غذایی با استفاده از فناوری فضایی برداشته است. دانه‌های جو که پس از یک سفر ۱۵ روزه با ماهواره قابل استفاده مجدد شیجیان-۱۹ به زمین بازگشتند، به تازگی تحویل داده شده‌اند تا فرآیند کشت در زمین آغاز شود. این دانه‌ها به دلیل عملکرد بالا، تحمل دمای شدید و مقاومت در برابر آفات انتخاب شده‌اند؛ این روش، به عنوان اصلاح نژاد فضایی شناخته می‌شود و می‌تواند به تولید محصولات مقاوم‌تر و پربارتر کمک کند و در نهایت به افزایش درآمد کشاورزان منجر شود.

ترکیب علم و نوآوری برای کشاورزی آینده

به نقل از تکچاینا، پرورش ستاره‌ای فرآیندی است که در آن بذرها در معرض تابش کیهانی، ریزگرانش و خلا فضا قرار می‌گیرند تا جهش‌های ژنتیکی طبیعی ایجاد شود. این جهش‌ها منجر به افزایش سرعت تولیدمثل، مقاومت در برابر بیماری‌ها و سازگاری با شرایط سخت آب و هوایی می‌شوند. پس از بازگشت به زمین، بذرهای جهش‌یافته غربالگری و انتخاب می‌شوند تا ویژگی‌های مطلوب را بهبود بخشند. این روش با استفاده از شرایط فضایی، جهش‌های ژنتیکی را تسریع می‌کند که در اصلاح نباتات سنتی زمان‌بر هستند.

ترکیب علم و نوآوری برای کشاورزی آینده
ترکیب علم و نوآوری برای کشاورزی آینده

دانه‌های مورد نظر تحت نظارت مشترک پایگاه ملی صنایع هوافضای غیرنظامی شی‌آن (Xi’an National Civil Aerospace Industrial Base) و کارشناسان کشاورزی استان شان‌نان (Shannan) تجزیه و تحلیل خواهند شد. یک مکانیزم همکاری جدید بین این دو نهاد ایجاد شده که از مرحله جهش ژنتیکی تا برداشت، پشتیبانی فنی و میدانی کامل را ارائه خواهد کرد. این همکاری نشان‌دهنده پیشرفت در فناوری کشاورزی و احتمالا نوآوری در زمینه اصلاح بذر است که در نهایت به افزایش عملکرد محصولات و بهبود امنیت غذایی کمک می‌کند.

منبع chinadaily
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=93346
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها