پرورش بذر جو در فضا توسط دانشمندان چینی

چین گامی مهم در جهت بهبود امنیت غذایی با استفاده از فناوری فضایی برداشته است. دانههای جو که پس از یک سفر ۱۵ روزه با ماهواره قابل استفاده مجدد شیجیان-۱۹ به زمین بازگشتند، به تازگی تحویل داده شدهاند تا فرآیند کشت در زمین آغاز شود. این دانهها به دلیل عملکرد بالا، تحمل دمای شدید و مقاومت در برابر آفات انتخاب شدهاند؛ این روش، به عنوان اصلاح نژاد فضایی شناخته میشود و میتواند به تولید محصولات مقاومتر و پربارتر کمک کند و در نهایت به افزایش درآمد کشاورزان منجر شود.
به نقل از تکچاینا، پرورش ستارهای فرآیندی است که در آن بذرها در معرض تابش کیهانی، ریزگرانش و خلا فضا قرار میگیرند تا جهشهای ژنتیکی طبیعی ایجاد شود. این جهشها منجر به افزایش سرعت تولیدمثل، مقاومت در برابر بیماریها و سازگاری با شرایط سخت آب و هوایی میشوند. پس از بازگشت به زمین، بذرهای جهشیافته غربالگری و انتخاب میشوند تا ویژگیهای مطلوب را بهبود بخشند. این روش با استفاده از شرایط فضایی، جهشهای ژنتیکی را تسریع میکند که در اصلاح نباتات سنتی زمانبر هستند.
دانههای مورد نظر تحت نظارت مشترک پایگاه ملی صنایع هوافضای غیرنظامی شیآن (Xi’an National Civil Aerospace Industrial Base) و کارشناسان کشاورزی استان شاننان (Shannan) تجزیه و تحلیل خواهند شد. یک مکانیزم همکاری جدید بین این دو نهاد ایجاد شده که از مرحله جهش ژنتیکی تا برداشت، پشتیبانی فنی و میدانی کامل را ارائه خواهد کرد. این همکاری نشاندهنده پیشرفت در فناوری کشاورزی و احتمالا نوآوری در زمینه اصلاح بذر است که در نهایت به افزایش عملکرد محصولات و بهبود امنیت غذایی کمک میکند.
دفتر مطالعات فضایی اسپاش به عنوان تنها نهاد مطالعاتی خصوصی در بخش فضایی ایران به همت جمعی از روزنامهنگاران، کارشناسان و دلسوزان حوزه فضایی به عنوان یکی از خدمات ارئه شده توسط دفتر مطالعات فضایی راهاندازی شد.